Amazon Flex-stuurprogramma’s gebruiken bots om de manier waarop ze meer werk krijgen voor de gek te houden

Amazon

Zoals veel werknemers in een gig-economie, beginnen Amazon Flex-chauffeurs hun dag met het openen van apps.

In de Flex-applicatie vinden chauffeurs pakketbezorgopdrachten in hun regio. Nadat ze zijn binnengekomen, tikt de bestuurder herhaaldelijk op de grote oranje knop Vernieuwen totdat de transmissie verschuift, een “blok” genoemd, op het scherm verschijnt.

Zodra een blok verschijnt, racen coureurs om een ​​van de weinige beschikbare diensten te claimen. Ze hebben seconden om de verschuiving te claimen door het blok te vegen en vervolgens op ‘Accepteren’ op het scherm te tikken. Nieuwe verschuivingen verschijnen in de toepassing met schijnbaar willekeurige intervallen, en als ze niet snel genoeg vegen en kloppen, verdwijnt het blok. Competitie kan erg moeilijk zijn, met honderden racers die meerdere blokken tegelijk racen.

In reactie daarop zijn sommige Flex-stuurprogramma’s begonnen met het gebruik van bots – een combinatie van hardware en software bedoeld om de werking van kloppende balken na te bootsen – om hun kansen op het winnen van de felbegeerde verandering te vergroten. De bot verwijdert ook enkele van de frustraties van Flex-toepassingen, zoals het continu indrukken van vernieuwing.

Het gebruik van bots is technisch frauduleus en schendt het Amazon-beleid. Maar voor veel bestuurders zijn bots hun sleutel om Flex goed te laten werken.

Amazon Flex, gelanceerd in 2015, blijft voor sommige chauffeurs een bijkomstigheid, maar voor anderen is het een van hun belangrijkste inkomstenbronnen geworden. Dit programma maakt dagelijks gebruik van chauffeurs om pakketten van hun eigen voertuigen te bezorgen en in ongeveer 50 steden te gebruiken. Bestuurders verdienen $ 18 tot $ 25 per uur, afhankelijk van het type blok, maar als onafhankelijke contractanten zijn ze verantwoordelijk voor alle kosten in verband met hun voertuigen, zoals gas, tolgelden en onderhoud.

Door de bot wat mannelijk werk te laten doen, kunnen gebruikers blokken sneller krijgen dan mensen. Maar ze lopen ook het risico dat Amazon hen uit de toepassing schorst, omdat de Flex-servicevoorwaarden het gebruik van programma’s of scripts verbieden “voor het onderzoeken, manipuleren of extraheren van gegevens”. Als stuurprogramma’s worden geblokkeerd voor het gebruik van de applicatie, kunnen ze geen Flex-werk krijgen.

Ondanks de risico’s zijn bots een steeds vaker voorkomend hulpmiddel geworden voor Flex-stuurprogramma’s. Velen zijn gefrustreerd geraakt door de intense en vaak onverwachte aard van het nemen van diensten, of ze willen gewoon meer geld verdienen, volgens sommige huidige en eerdere Flex-chauffeurs. Sommigen van hen spraken op voorwaarde van anonimiteit uit angst voor vergelding door Amazon.

“Hun bedrijfsmodel is in feite een model dat zich gedraagt ​​als iemand die vissen in een emmer kreeft gooit,” zei Jonathan Lee Provost, een voormalige Flex-bestuurder. “We moeten allemaal worstelen om te eten en moeten echt meerdere keren per seconde handmatig kloppen, zonder te stoppen, totdat we een blok zien.”

Chauffeurs sluiten zich ook aan bij Facebook-groepen voor andere Flexers in hun omgeving, waar mensen groepsleden op de hoogte stellen wanneer diensten worden gepost, zei Chad Polenz, een bestuurder van Amazon Flex en YouTuber die een video plaatste over zijn ervaring als werknemer in de show economy. In zijn tweejarige ambtstermijn als Flex-bestuurder in Florida zei Polenz dat hij had gehoord dat Amazon meestal nieuwe wijzigingen in toepassingen rond 10:30 tot 11:30 uur en 14:30 tot 16:30 uur liet vallen.

“Je begint te leren wanneer diensten beschikbaar zijn, maar er is geen garantie dat je de applicatie opent en er zal iets zijn”, zei Polenz. “Dit is volkomen onvoorspelbaar.”

Een woordvoerder van Amazon zei dat het bedrijf het gebruik van bots verbood.

“We zijn toegewijd aan het creëren van eerlijke kansen voor onze verzendpartners om het verzendblok te beveiligen,” zei de woordvoerder. “Het gebruik van tools van derden om taken te accepteren, creëert oneerlijke winst, is in strijd met ons beleid en kan leiden tot verwijdering uit het Amazon Flex-programma.”
Sneller dan mensen

Niet alle bots werken op dezelfde manier.

Eén programma, Zero Flex genaamd, gebruikt scripts om netwerkverkeer tussen Flex-applicaties op gebruikersapparaten en Amazon-servers te analyseren. Wanneer een script detecteert dat een nieuw blok beschikbaar is, kan dit script worden opgehaald voordat het aan een andere gebruiker wordt vrijgegeven. Stuurprogramma’s betalen maar liefst $ 500 voor toegang tot scripts, waardoor het een van de duurdere methoden is.

Een Flex-coureur vertelde CNBC dat hij verschillende bots had gebruikt om hem te helpen het blok in zijn woonplaats Miami te beveiligen, waar hij zei dat er veel Flexers waren en bijgevolg meer concurrentie. Nadat het script te duur was geworden, begon hij een externe toepassing genaamd Flex Utility te gebruiken, die ongeveer $ 20 kost om te downloaden van de Google Play Store.

Flex Utility gebruikt de toegankelijkheidsfuncties van Android-telefoons om virtuele knoppen te maken die op de Flex-applicatie worden geplaatst. Het Flex-hulpprogramma vernieuwt de Flex-toepassing, filtert blokken die niet overeenkomen met de zoekcriteria van de gebruiker en plaatst vervolgens een knop boven het overeenkomstige blok. Bestuurders kunnen bepalen welk type blok ze willen nemen op basis van het verzamelcentrum, het tijdstip van de dag en het type blok.

Deze applicatie is “een beetje sneller” dan mensen omdat het blokken in milliseconden kan filteren, selecteren en vegen, terwijl het mensen minstens een paar seconden nodig heeft “, zei de ontwikkelaar achter de Flex Utility-applicatie, die spreekt over anonimiteit.

De ontwikkelaar van Flex Utility beweert dat de applicatie de servicevoorwaarden van Amazon niet schendt omdat gebruikers in de Flex-applicatie handmatig op de knop Flex Utility moeten klikken. Twee Flex-stuurprogramma’s die Flex Utility gebruiken, zeggen dat ze niet zijn opgeschort door Amazon wanneer ze de tool gebruiken.

Er zijn ook apparaten genaamd autotappers of block grabbers die de fysieke actie van het tikken op de applicatie automatiseren.

Gebruikers knippen de twee kabels op hun telefoon op een locatie waar de knoppen Vernieuwen en Blokkeren worden weergegeven in de Flex-toepassing. Nadat het apparaat is aangesloten op een stroombron, kan de touchscreen-sensor van de telefoon de beat herkennen.

Bestuurders kunnen het apparaat online kopen tegen prijzen die meestal $ 50 tot $ 150 kosten. Ze zijn zelfs beschikbaar op de eigen website van Amazon, hoewel het apparaat de servicevoorwaarden van Flex schendt. Een snelle zoekopdracht naar “auto clicker” op de markt lijkt verschillende lijsten te bevatten, waaronder die met de titel “auto swiper bot”. Hoewel de aanbieding niet altijd de Flex-service in de productbeschrijving vermeldt, merken veel beoordelingen op dat het apparaat “het gemakkelijker maakt om geblokkeerd te raken”.

Ondanks hun ogenschijnlijk hightech ontwerp, werkt het grijperblok niet altijd, zei de bestuurder.

Polenz werkte naast Flex in verschillende shows, waaronder autorijden voor Lyft en het verzenden van bestellingen voor Instacart en Doordash. Hij zei dat Flex meestal een “back-up” taak voor hem was omdat hij zoveel werk kreeg van Instacart en Doordash.

Tijdens een zeer trage zomer een paar jaar geleden waren er minder gig-banen beschikbaar, dus besloot Polenz om block grabber te proberen om video te proberen. Hij kocht een block grabber op eBay, maar ontdekte dat het apparaat het blok niet snel genoeg kon raken voordat andere gebruikers het versloegen.

“Ik nam er een of twee mee, maar het oogstte niets dat ik niet alleen kon doen,” zei hij.
Meer geld, meer problemen

Dankzij bots hebben chauffeurs een grotere kans om blokken te grijpen waar veel vraag naar is.

Naast Flex-verzending is de applicatie ook verschoven naar het verzenden van bestellingen voor Whole Foods, Prime Now en AmazonFresh. Dit blok wordt als waardevoller beschouwd dan andere taken, omdat klanten tips kunnen toevoegen aan hun bestellingen, in tegenstelling tot pakketbezorging. Bestuurders zullen bots alleen vertellen om Whole Foods, Prime Now en AmazonFresh te nemen, zodat ze blokken kunnen nemen voordat iemand anders dat doet.

Bestuurders gebruiken ook bots om hun blokken te beperken tot nabijgelegen magazijnen, omdat de Flex-applicatie het potentieel heeft om ze te sturen om bestellingen in magazijnen op 50 mijl afstand op te nemen. Langere ritten betekenen tijdverlies en meer slijtage aan hun voertuigen. Hoe sneller stuurprogramma’s de taak voltooien, hoe sneller ze naar het volgende blok kunnen gaan.

Als reactie op de toename van de botten heeft Amazon de verversingssnelheid in de Flex-toepassing vertraagd, denken stuurprogramma’s. Sommige stuurprogramma’s zeggen dat ze denken dat als ze te snel op een blok klikken, ze kunnen detecteren dat ze een bot gebruiken en ze “zacht” blokkeren, waardoor ze gedurende een bepaalde periode geen nieuwe wijzigingen kunnen zien. (Amazon reageerde niet onmiddellijk op dit speculatieverzoek.)

Ontwikkelaars hebben manieren gevonden om hun bots moeilijker te detecteren te maken. In veel toepassingen kunnen gebruikers opgeven hoe vaak ze willen dat het apparaat klikt. Autotappers hebben ook instellingen om de snelheid te vertragen waarmee het apparaat op het scherm tikt.

Niet alle leden van de Flex-community waarderen chauffeurs die hen proberen te misleiden om meer diensten te krijgen.

Omdat Amazon hard is opgetreden tegen bots, zeggen sommige stuurprogramma’s dat ze per ongeluk zijn gemarkeerd met bots. Bovendien wordt het voor bestuurders die geen bots gebruiken moeilijker om blokken te krijgen, omdat ze slechts enkele keren per minuut applicaties kunnen vernieuwen, aldus Provost.

Omar Montes, een voormalige Flex-coureur, zei dat de bot veel geavanceerder was geworden sinds hij ze voor het eerst opmerkte in 2017. Destijds waren bots beperkt tot autotappers. Nu betalen veel stuurprogramma’s voor scripts, die ‘de markt zelf hebben gecreëerd waar mensen rijk worden door toepassingen te maken’ voor Flex-stuurprogramma’s. Het voelt niet meer als hetzelfde veld, zei hij.

“Zodra het blok beschikbaar is, zodra je een melding op je mobiel ontvangt, verdwijnt alles,” zei Montes. “Je kunt niet met hen concurreren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *