Apple-technici die zijn omgekomen bij het Tesla-ongeval in 2018 hebben geklaagd over Autopilot

Tesla Model X

Een ingenieur van Apple die stierf toen zijn Tesla Model X tegen een betonnen vangrail op de snelweg van Silicon Valley stortte, had vóór zijn dood geklaagd dat het SUV-systeem van de Autopilot defect zou raken in het gebied waar het ongeval plaatsvond.

De klacht werd gedetailleerd beschreven in een document dat dinsdag werd vrijgegeven door de Amerikaanse National Transportation Safety Board, die het ongeval van maart 2018 onderzocht dat ingenieur Walter Huang heeft gedood.

De documenten zeggen dat Huang zijn vrouw vertelde dat Autopilot zijn SUV eerder in de richting van dezelfde barrière op US 101 bij Mountain View, Californië had gedraaid, waar hij later crashte. Huang stierf in het ziekenhuis vanwege zijn verwonding.

“Walter zei dat de auto ‘s morgens naar de slagboom zou gaan als hij naar zijn werk ging,” schreef de familierechtadvocaat van Huang in antwoord op de NTSB-vraag.

Huang beschreef ook het falen van de Autopilot-functie aan zijn broer, de advocaat schreef, naast het praten met een vriend die Model X had. Huang, een software-ingenieur, besprak met die vriend hoe de patch op de Autopilot-software zijn prestaties beïnvloedde en de Model X deed buigen. die advocaat.

Kort voor het ongeluk bracht Huang zijn Tesla naar een servicecentrum om ‘navigatiefouten’ te corrigeren, zei de advocaat. Maar Tesla kon het probleem niet dupliceren en het was niet opgelost.

Huang’s familie heeft Tesla en het California Department of Transportation aangeklaagd wegens het niet verdedigen van de snelweg.

Autopilot is een gedeeltelijk geautomatiseerd systeem dat is ontworpen om het voertuig in het spoor te houden en op een veilige afstand van het voorliggende voertuig te houden. Het kan ook van rijstrook veranderen met toestemming van de bestuurder. Tesla zei dat Autopilot bedoeld was voor bestuurdersassistentie en dat bestuurders op elk moment moeten kunnen ingrijpen.

Het volledige NTSB-bord is gepland voor een hoorzitting over de botsing op 25 februari. Op dat moment zal de raad de oorzaak vaststellen en veiligheidsaanbevelingen doen.

NTSB-medewerkers hebben aanbevolen dat transportambtenaren in Californië sneller moeten verhuizen om door voertuigen beschadigde verkeersveiligheidsbarrières op te lossen.

Een rapport van het agentschap zei dat Californië ambtenaren de barrière die tijdens het ongeval beschadigd was 11 dagen voordat Huang werd gedood, niet hadden hersteld. In dat incident crashte een Toyota Prius uit 2010 die meer dan 120 km / u reed in de verzwakker, een kussen dat het voertuig beschermt tegen het raken van de rand van de betonnen rijstrook. De 31-jarige bestuurder overleefde het ongeval en werd behandeld voor een relatief kleine verwonding, zei de NTSB.

California Highway Patrol reageerde op het ongeval van 12 maart maar stelde het California Department of Transportation niet op de hoogte van de vereiste schade, zei de NTSB.

De Tesla Model X 2017 Huang reed met 71 mph (114 km / u) toen hij tegen dezelfde verzwakker viel, waarvan de NTSB vaststelde dat deze vaker was beschadigd en gerepareerd dan de andere linkeruitgang in District 4 van Caltrans, dat het hele gebied van de Baai van San Francisco beslaat, regio van 7 miljoen mensen.

In de drie jaar voordat Tesla crashte, werd het apparaat minstens vijf keer geraakt, waaronder één crash die de dood tot gevolg had. Een auto crashte er opnieuw in op 20 mei 2018, ongeveer twee maanden na de crash van de Tesla, zei de NTSB.

Woordvoerder van het ministerie van Transport, Californië, Matt Rocco zei dat de afdeling het NTSB-rapport aan het herzien was om de volgende stappen te bepalen, maar weigerde vragen te beantwoorden.

“Veiligheid blijft de topprioriteit van Caltrans,” zei hij.

Ook op dinsdag heeft de NTSB documenten vrijgegeven van een ander fataal Tesla-ongeluk, dit op 1 maart 2019 in Delray Beach, Florida.

Tijdens het incident zette bestuurder Jeremy Banner de Autopilot-functie van zijn Model 3-sedan 10 seconden voor het ongeval in en nam vervolgens zijn hand van het stuur, aldus NTSB-documenten. De auto reed toen onder de aanhangwagen van de tractor, die ervoor passeerde, het dak van de auto af en doodde Banner. Het was vergelijkbaar met een ander ongeluk in Florida in 2016 waarbij Tesla op Autopilot onder een oplegger ging.

De NTSB zei in een eerste rapport dat het de oorzaak van het ongeval nog niet had vastgesteld. Volgens het rapport was het verkeer rustig op een snelweg met vier rijstroken en brak de dageraad aan toen Banner, 50, zijn snelheid op 111 mph (111 km / uur) zette en de automatische piloot activeerde terwijl hij op weg was naar zijn werk. De snelheidslimiet is 88 km / u. Seconden later werd een tractortrailer aangedreven door Richard Wood, 45, van de oprijlaan getrokken en begon deze over te steken naar de andere kant van de snelweg.

Wood zei dat hij twee sets autokoplampen naar hem toe zag komen, maar hij dacht dat hij tijd had om ze voorbij te rijden. “Het is donker en het lijkt erop dat de auto’s verder terug zijn dan voorheen,” vertelde Wood vier dagen na het ongeval aan NTSB-onderzoekers.

Een foto genomen door NTSB vanaf een Tesla front-end videocamera toont de trailer van Wood volledig de weg blokkeert 1,5 seconden voor het ongeval. Uit gegevens van Tesla’s computer bleek dat Banner minder dan een seconde voor het ongeval op de rem trapte, maar de auto stond onder de trailer. Wood zei dat hij een tweede auto zag, maar één raakte de trailer niet.

Brandweerlieden in Palm Beach County die een paar minuten later aankwamen, vonden Tesla ongeveer 400 meter verderop op de snelweg met draaiende motor. De auto schakelt automatisch naar neutraal en schakelt de noodknipper in wanneer de computer een ongeval detecteert. Ze zeiden dat ze nog nooit eerder een Tesla-ontsteking hadden aangepakt en niet wisten hoe deze uit te schakelen – waarvoor een sleutelkaart nodig was. Sindsdien heeft de afdeling aanvullende training gegeven aan haar brandweerlieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *