Consumenten delen wereldwijd of ze 5G-snelheden omwisselen voor privacy

5G

Consumenten over de hele wereld lijken één grote angst te hebben voor de naderende technologische revolutie in supersnel draadloos: 5G kan een teken zijn van hacking en een groter verlies aan privacy.

Maar volgens de nieuwe Qualcomm 5G Global Survey over mensen in de VS en 10 andere landen in Europa, Azië en Zuid-Amerika, is er een mondiale kloof over hoeveel mensen een vermindering van privacy willen accepteren in ruil voor een nieuw tijdperk van supervisie. snelle netwerken en verbonden apparaten. En ze zijn heel verschillend in termen van of ze meer vertrouwen in het bedrijfsleven of de overheid stellen om het probleem aan te pakken.

In de VS accepteert slechts 21 procent van de ondervraagde consumenten lagere privacynormen in ruil voor supersnelle snelheden, die naar verwachting lager zijn dan 5G en naar verwachting 100 keer sneller zullen zijn dan de huidige snelheid.

Maar consumenten in China, India en Brazilië hadden een veel grotere behoefte aan dergelijke afwegingen, een sentiment van 64 procent in de eerste twee landen en 61 procent in Brazilië.

Deze splitsing zou een serieuze internationale kloof kunnen zijn over wat privacyhekwerk in het 5G-tijdperk moet worden vastgesteld, en de mogelijkheid om nationale grenzen te overtreden over advertentiebeleid en de manieren waarop dit netwerk wordt verzilverd.

Meer dan de helft van de ondervraagde bevolking, gemiddeld wereldwijd, uitte zijn bezorgdheid dat 5G meer persoonlijke gegevens kwetsbaar zou kunnen maken voor hacking. Zestig procent in het VS rapporteert die bezorgdheid.

De POLITICO / Qualcomm 5G Global Survey vraagt ​​7.711 mensen over de hele wereld naar de attitudes, verwachtingen, verwachtingen en angsten die zich ontwikkelen in relatie tot 5G. Het onderzocht ook een afzonderlijke mix van 1.375 personen die IT begrepen en verbonden waren met technologie-gerelateerde besluitvorming.

Het PSB Research-bedrijf voerde onderzoeken uit van 17 december tot 14 januari en sprak met personen uit de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, China, India, Japan, Zuid-Korea, Indonesië, Vietnam en Brazilië. De resultaten op consumentenattitudes hebben een foutmarge van plus of min 1,1 procentpunt voor de wereldbevolking en 3,7 procentpunt voor elk land.

De resultaten tonen wijdverspreide verwachtingen bij consumenten over de hele wereld dat 5G hun leven zal veranderen – op goede en slechte manieren.

Ze suggereren ook een wereldwijde kloof over hoeveel consumenten bedrijven vertrouwen om hun persoonlijke gegevens te beschermen. Slechts 7 procent van de Amerikaanse consumenten zegt dat ze er veel vertrouwen in hebben dat bedrijven goede rentmeesters van hun waardevolle persoonlijke informatie zullen zijn – een bevinding die komt na jaren van onthulling over controverses zoals het Cambridge Analytica Facebook-gegevensschandaal en massale schendingen van financiële reuzen zoals Equifax ,

In China daarentegen gaf 38 procent uiting aan dergelijke overtuigingen in bedrijven, net als 65 procent in India.

Aan de andere kant zeggen Amerikaanse en Braziliaanse consumenten dat ze bedrijven meer vertrouwen dan de overheid om hun privacy te handhaven, aldus de enquête. Zeventig procent van de Chinese respondenten vertrouwt de overheid het liefst.

Deze voorkeur kan helpen om wat eruit ziet als 5G tot leven te brengen wanneer het de komende jaren serieus begint te rollen, en angst manifesteert zich in beleidsgevechten. Dat omvat de internationale campagne van het Witte Huis om andere landen Chinese telecommunicatie-reuzen zoals Huawei uit te sluiten van hun 5G-netwerk, te midden van waarschuwingen dat de betrokkenheid van bedrijven kan worden bespioneerd door de Chinese communistische regering.

Landen over de hele wereld haasten zich om het netwerk van de volgende generatie op te bouwen. Velen hopen dat 5G een combinatie van economische voordelen zal opleveren door de brede acceptatie van auto’s zonder bestuurder, een nieuwe vorm van telehealth, sterkere kunstmatige intelligentie en machine learning-applicaties en een ecosysteem van verbonden internetapparaten, van koelkasten tot broodroosters.

“Ik denk dat we ver vooruit zijn, verder dan mensen begrijpen,” ontkende president Donald Trump vorige maand op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, te midden van een bijeenkomst van enkele van ‘s werelds toonaangevende politieke en industriële leiders. “We begonnen erg laat voordat we hier aankwamen. Maar toen ik hier eenmaal was, zaten we echt vast. “

De enquête onderzoekt ook bredere 5G-problemen, zoals het potentieel voor banenverlies en hoe deze vooruitgang werd gelanceerd.

Onder specialisten die IT begrijpen, zijn Amerikaanse respondenten hield echt van de particuliere sector die het voortouw nam bij de lancering van 5G. Amerikaanse consumenten hebben een meer diverse visie, waarbij 41 procent het erover eens is dat “de nationale overheid met de industrie moet samenwerken om 5G-strategieën en implementaties te ontwikkelen en vast te stellen.”

Het Amerikaanse publiek wordt ook nog steeds niet verkocht met het idee dat landelijke gemeenschappen zelfs op afstand van geavanceerde 5G-draadloze diensten zullen genieten zodra grote steden zoals Chicago, New York en San Francisco: 39 procent van de ondervraagde Amerikaanse consumenten zegt dat 5G naar verwachting de kloven onder stadsbewoners zal vergroten en dorpen, tweeslachtige angsten die beleidsmakers al lang als een digitale kloof erkennen. Evenzo, 51 procent van de technologiebeslissers in de VS

Meer optimisme heerst in China, waar 54 procent van de consumenten zeggen dat ze geloven dat 5G de kloof zal verkleinen. Dat aantal steeg tot 57 procent onder Chinese IT-specialisten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *