Coronavirus verwarde Apple, waaruit bleek dat we niet wisten hoe lang de dreiging zou duren

Apple Beijing

De bomwaarschuwing van Apple over de impact van het virus op zijn bedrijf valt voor mij in een unieke categorie: ik ben verrast, maar niet verrast.

COVID-19, het nieuwe coronavirus, was een serieus probleem geworden in de dagen voordat Apple’s laatste inkomen drie weken geleden belde. CNBC-verslaggever Josh Lipton en ik spreken altijd vóór het kwartaal om ons denken te verfijnen over de belangrijkste statistieken die moeten worden overwogen en die moeten worden overwogen.

Ik vertelde hem dat ik me om twee redenen zorgen maakte over het effect van het virus op Apple: het epicentrum van het virus in China was de schakel in de toeleveringsketen van Apple en vertragingen bij het verplaatsen van componenten kunnen het vermogen van Apple om iPhones te assembleren bemoeilijken. Als Apple de winkel zou moeten sluiten, zou dat de vraag naar iPhones kunnen temperen, en het is mij niet duidelijk wat er gebeurt met de vraag naar dergelijke luxe artikelen zodra het product is gestopt. Als u zich in een omgeving bevindt waar u niet werkt, uw salaris onzeker is en u kosten heeft die verband houden met een nieuw virus, gaat u dan nog steeds een iPhone kopen? Misschien pas als de situatie enkele maanden stabiel is.

De hamvraag is hoe Apple de resultaten zal schatten op basis van onstabiele situaties met onbekende resultaten. Apple zou ervoor kunnen kiezen om helemaal geen gids te geven. Het kan worden geleid alsof het virus een inactief effect zal hebben. Het had een aanpak kunnen kiezen die rekening houdt met de mogelijke impact van miljarden dollars.

Het kiest de derde optie – impact inschatten. Apple meldde en Wall Street verwelkomde zijn voorspelling. De gids voor het huidige kwartaal is breder dan normaal vanwege de onzekerheid die inherent is aan de angst voor het virus, maar nog steeds sterk. De voorraad komt overeen met de opwinding.

Tot nu toe Apple-aandelen werden deze week voor het eerst verhandeld sinds het bedrijf aankondigde dat driemaandelijkse verkoop verre van voorspeld zou zijn, omdat de impact van COVID-19 ernstiger was dan het worst-case scenario van het bedrijf drie weken geleden. Het blijkt dat de twee factoren waarover ik me drie weken geleden zorgen maakte een grotere impact hadden dan wat het management van Apple op 28 januari leek te overkomen. Apple-aandelen daalden dinsdagochtend met meer dan 2,4%. (Dit is de nieuwste COVID-19-impact.)

Deze nieuwste aankondiging van Apple komt omdat waarnemers over de hele wereld nog steeds niet zeker weten hoe ze het aantal virussen moeten tellen. Telt China twee doden of niet? Een nieuwe Chinese methode voor het tellen van infecties vorige week zorgde ervoor dat het totale aantal omhoogschoot, maar het land kan nog steeds onder het aantal mensen zijn dat positief test voor het virus, maar geen symptomen vertoont.

De ontwikkeling van vorige maand geeft ons ook een zeldzame kijk op besluitvorming bij een van de meest waardevolle technologiebedrijven ter wereld met een van de meest gecompliceerde supply chains. Apple is van plan om miljoenen iPhones per week te produceren, assembleren, distribueren en verkopen. Het moet allerlei mogelijkheden plannen en de waarschijnlijkheid van die dingen voorspellen. Het was gepland door een handelsoorlog, een korte vakantieperiode en de somberheid van de lancering van de iPhone 11, allemaal tegelijkertijd.

Maar Apple, de wereldwijde logistieke kampioen, werd verslagen COVID-19. Het moet ons iets vertellen over hoe weinig we nog weten over hoe lang deze dreiging zal duren, en hoe ernstig de impact zal zijn op werknemers, bedrijven en de wereldhandel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *