‘Crisis-modus’: Coronavirus verstoort het hart van de elektronische productie in China

elektronic

De fabrieken in China, het centrum van de toeleveringsketen van de elektronica-industrie, zijn gesloten voor de verlengde Chinese Nieuwjaarsvakantie en het uitbreken van het dodelijke coronavirus. De meeste zullen naar verwachting op maandag heropenen, een week later dan gepland.

Maar quarantaine en andere maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van de ziekte in China te stoppen, kunnen de elektronische productie tot het vakantieseizoen van 2020 blijven verstoren, zelfs als fabrieken snel terugkeren naar volledige productie, zeggen productie-experts.

Andre Neumann-Loreck, oprichter van On-Tap Consulting, een bedrijf in Silicon Valley dat gespecialiseerd is in het adviseren van hardwarebedrijven en startende bedrijven die producten in Azië bouwen, zei dat zijn klant veel vragen had gesteld over de aanpak van de epidemie en actief rampenplannen had opgesteld. ,

“Bedrijven die hardware of fysieke producten bouwen, bevinden zich nu in de crisismodus en het is waar of ze afgewerkte producten in China laten bouwen of op China vertrouwen voor componenten en subeenheden”, zei Neumann-Loreck.

Facebook waarschuwde bijvoorbeeld vrijdag dat het verwacht dat het coronavirus invloed zal hebben op de productie van zijn Oculus Quest virtual reality-headset.
Hoe vertragingen kunnen optreden

De toeleveringsketen is verstoord door een vertraging van een week bij het heropenen van de fabriek, zei Shehrina Kamal, een risicoanalist bij Resilience360, een logistiek risicobeheerbedrijf ondersteund door DHL.

“Het rimpeleffect uit één regio in China is echt ongekend”, zei Kamal. “We hebben nog nooit zoiets gezien.”

Fabriekspersoneel kan een al lang bestaand probleem zijn buiten de piek van de epidemie, aangezien veel fabrieksarbeiders in China van het platteland naar fabrieken in stedelijke gebieden reizen.

“Er zijn veel uitzendkrachten die naar de stad gaan om de kost te verdienen, dan komen ze terug en herenigen ze met hun families”, zegt Jayashankar Swaminathan, professor in wereldwijde operaties aan UNC Kenan-Flagler Business School. “Maar in deze situatie kunnen ze twijfelen of ze wel of niet terugkeren. Dat zou een groot probleem zijn voor het bedrijf als er een tekort aan werknemers was.

Goed beheerde bedrijven hebben meestal plannen voor productiestoringen, en als het bedrijf een tweede leverancier voor grote onderdelen heeft geïdentificeerd, kunnen ze misschien in een iets langzamer tempo huidige producten blijven produceren, zei Swaminathan.

Maar vertragingen in het ontwerp- en prototypeproces kunnen tot ver in de feestdagen vloeien.

Dat komt omdat elektronicabedrijven werken aan nieuwe producten in Chinese fabrieken terwijl ze vorig jaar producten produceerden – een proces dat “introductie van nieuwe producten” wordt genoemd. Dat betekent dat producten die nog een paar maanden voor de feestdagen zijn gepland, kunnen worden uitgesteld.

“Bedrijven met producten in ontwikkeling, of ze zich nu in de prototypingfase bevinden of wat de NPI-fase wordt genoemd, lopen gevaar voor de 2020-vakantie omdat de planning voor de vakantie strak is en de planning is uitgegleden omdat de fabriek niet open is en de toeleveringsketen niet loopt,” zei Neumann-Loreck. ,

Om een ​​groot aantal elektronische apparaten te produceren, doorlopen elektronische bedrijven verschillende gestructureerde fasen, of ‘bouwen’.

Ten eerste maken bedrijven kleine hoeveelheden, of zogenaamde technische verificatieproeven, waarbij belangrijke functies en componenten worden getest en verbeterd. Dan komt de ontwerptest of verificatieontwikkeling, die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het apparaat in grote aantallen kan worden gebouwd. Daarna kwam de productieverificatietest en ten slotte de ‘ramp’, toen de fabriek een groot aantal producten voor het publiek maakte. Dit proces duurt maanden en vertragingen in één gebouw kunnen het hele proces vertragen.

“Het gebouw heeft technische ondersteuning nodig rechtstreeks van het ontwikkelingsteam. Als u een team in de VS heeft die uw product heeft ontworpen, gaan ze meestal naar China om het te bouwen, “zei Neumann-Loreck.

Maar Amerikaanse bedrijven beperken het reizen van werknemers naar China, wat mogelijk de tijd beperkt die technici nodig hebben om productieproblemen op te lossen. Apple Cook, CEO van Apple, zei vorige maand bijvoorbeeld dat het bedrijf reizen beperkt tot functies die “bedrijfskritisch” zijn.
Zelfs iPhone-vertragingen worden voorspeld

Sommige experts verwachten zelfs de vertraging van wereldwijde pictogrammen, zoals het belangrijkste product van Apple, de iPhone.

“Wat gebeurt er in het bijzonder met de iPhone? Ik ben bereid te wedden dat dit de lancering van het volgende model of product zal vertragen, “zei Swaminathan.

“Onze nieuwste enquête toont aan dat het iPhone-aanbod wordt beïnvloed door het coronavirus en daarom verlagen we de schattingen voor iPhone-verzendingen met 10%”, zei TF Securities-analist Ming-Chi Kuo in een notitie van 2 februari. Hij zei dat verzendingen in het tweede kwartaal moeilijk te voorspellen waren vanwege ‘de onzekerheid van de coronavirus-epidemie en het consumentenvertrouwen’.

Tijdens een winstbezoek vorige maand zei Cook dat de winstrichtlijnen van het bedrijf rekening houden met onzekerheden met betrekking tot de situatie en dat de impact op leveranciers buiten Hubei op dit moment “onduidelijk is”.

Vertegenwoordigers van Foxconn, een van de grootste bedrijven in China en Apple’s belangrijkste iPhone-assembler, bevestigden niet dat de fabriek maandag opnieuw zal openen.

“We hebben de huidige uitdagingen voor de volksgezondheid in verband met coronavirus nauwlettend gevolgd en we implementeren alle aanbevolen gezondheids- en hygiënepraktijken voor alle aspecten van onze activiteiten in de getroffen markten. Deze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen worden uitgevoerd in combinatie met inspanningen van de overheid “, aldus de woordvoerder.

“Het operationele schema voor onze fabriek in China volgt aanbevelingen van de lokale overheid, en we hebben nog geen verzoeken van onze klanten ontvangen over de noodzaak om vooraf met de productie door te gaan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *