De nieuwe Xperia 1 II van Sony voegt 5G toe aan de hoge rang van mobiele telefoons

Xperia 1 II

Nu met hoofdtelefoonaansluiting en draadloos opladen

Een jaar na het debuut van de superhoge Xperia 1 keerde Sony terug met zijn vervanger, de walgelijke Xperia 1 II. In Europa zal de handset de eerste zijn voor Sony die 5G ondersteunt, waar het verbinding kan maken met sub-6GHz-netwerken. Sony is geïnteresseerd in het benadrukken van de fotografiemogelijkheden van zijn vlaggenschip-smartphone, en er zijn ook enkele nette hardware zoals een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en ondersteuning voor draadloos opladen. (Beide waren vorig jaar verloren van handsets.) Hij kondigde ook een nieuwe middenklasse handset aan genaamd de Xperia 10 II. In de VS, waar het vlaggenschip 1 II-toestel slechts 4G is, plaagt Sony een apart 5G-apparaat genaamd de Xperia Pro.

In het tijdperk van de 108 megapixel-smartphonecamera, dreigt de drie 12 megapixel camerareeks op de achterkant van de Xperia 1 II op papier als minder specifiek te worden beschouwd. Maar Sony heeft wat hij een truc vindt, dankzij de functies van de Alpha-cameralijn. De eerste is dat de telefoon tot 20 fps in burst-modus ondersteunt (de eerste voor smartphones volgens Sony), en de tweede is de mogelijkheid om AF / AE tot 60 keer per seconde te berekenen. De automatische focus van eye tracking gaat terug van vorig jaar en werkt nu met dieren. Sony zei dat autofocuscamera’s dit jaar 70 procent van het beeld beslaan.

Sony heeft ook een nieuwe Photo Pro-applicatie, die aansluit bij de Cinema Pro-applicatie die vorig jaar debuteerde. Het doel hier is om u meer handmatige controle over uw fotografie te geven met wat Sony zegt is een interface vergelijkbaar met camera’s met verwisselbare lenzen. Je kunt natuurlijk ook foto’s maken met de meer typische camera-interface van de smartphone als je wilt.

Qua camera-hardware heeft deze telefoon drie camera’s aan de achterkant en een iToF 3D-sensor om te helpen scherpstellen. Alle drie camera’s hebben een sensor van 12 megapixels, vergelijkbaar met de iPhone 11 Pro. Op de Sony Xperia 1 II heeft de 24 mm f / 1.7 hoofdcamera een grotere 1 / 1.7-inch sensor, vergelijkbaar met de 1 / 1.76-inch sensor die Samsung gebruikt voor de hoofdcamera op de Galaxy S20 en S20 Plus, hoewel deze niet zo groot is als de 108-sensor 1 / 1,33 inch megapixels gevonden op de Galaxy S20 Ultra. Naast de hoofdsensor heeft Sony’s nieuwe mobiele telefoon ook een 16 mm f / 2.2 ultrawide camera en een 70 mm f / 2.4 telefoto camera. Aan de voorkant is er een 8 megapixel selfiecamera en daarnaast is er een speciale cameraknop.

Als u video opneemt in plaats van foto’s, verhoogt het nieuwe apparaat van Sony de maximale framesnelheid voor 4K-opnamen tot 60 fps en 120 fps voor 2K-opnamen. Sony zei ook dat mobiele telefoons beter moeten zijn in het opnemen van audio, dankzij het vermogen om windgeluiden weg te filteren.

Wat audio betreft, heeft Sony aangekondigd dat de Xperia 1 II de eerste smartphone ter wereld is die wordt geleverd met de standaard Audio Reality 360-decodering, een nieuw audioformaat dat vorige herfst door Sony werd gelanceerd. Dit is een objectgebaseerd ruimtelijk audioformaat waardoor het lijkt alsof er geluid uit je buurt komt. Sony zegt dat je formaten kunt streamen op Tidal.

Net als de mobiele telefoon van vorig jaar heeft de Xperia 1 II een 6.5K HDR OLED-scherm met een beeldverhouding van 21: 9. Hoewel Sony geïnteresseerd was in het benadrukken van de voordelen van dit scherm voor mediaconsumptie, ontdekten we vorig jaar dat het veel voordelen heeft voor dagelijks telefoongebruik. dag, zoals het kunnen zien van meer e-mails tegelijk of meer inhoud op Twitter.

Als aanvulling op de specificaties heeft de Xperia 1 II een Snapdragon 865-processor, 8 GB RAM, 256 GB interne opslag en een batterij van 4000 mAh. In Europa wordt 5G-connectiviteit afgehandeld door een Qualcomm X55-modem. De vingerafdruksensor is nog steeds aan de zijkant gemonteerd, er zijn twee luidsprekers aan de voorzijde en deze telefoon is waterdicht met IP65- en IP68-certificeringen. Sony verwacht vanaf het einde van het voorjaar telefoons in Europa te verzenden, terwijl in de VS de releasedatum niet is bepaald.

Hoewel het nieuwe vlaggenschip 5G in de VS niet ondersteunt, plaagt het bedrijf inderdaad een mysterieus nieuw 5G-apparaat genaamd de Xperia Pro. Hoewel zeer vergelijkbaar met de Xperia 1 II, lanceerde Sony Pro als een accessoire voor videocamera’s met een HDMI-ingang waarmee het kan functioneren als een cameramonitor. Sony stelt zich dan voor dat je een 5G-verbinding (met ondersteuning van sub-6 GHz en mmWave) kunt gebruiken om video-opnamen te uploaden waar je ze nodig hebt.

Dat is een interessant idee dat kan nemen waar RED faalde met een ambitieuzer Hydrogen-telefoonprogramma, maar het lijkt erop dat het product nog steeds een concept is voor nu. Sony heeft geen informatie om te delen over de releasedatum of potentiële prijzen, en zegt zelfs dat het nog niet heeft besloten om het via reguliere consumentenkanalen te verkopen.

Ten slotte heeft Sony ook een nieuwe middenklasse-handset genaamd de Xperia 10 II. Het heeft een 6 inch 21: 9 1080p OLED-scherm dat iets kleiner is, een Snapdragon 665-processor die minder krachtig is, en een kleinere 3.600 mAh-batterij. Hoewel het ook een bereik van drie camera’s met dezelfde brandpuntsafstandcombinatie heeft, waarvan er twee een 8 megapixelsensor hebben en geen 12 megapixels. Het onderhoudt ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, maar er is geen teken van draadloos opladen. Sony is van plan dit voorjaar mobiele telefoons in de ‘select market’ te verzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *