De Smart Girls Facebook-groep van San Francisco is een plek voor mensen die van livemuziek houden – en roofvogels

Facebook Bay Area

Vlak voor de 2015-editie van het muziekfestival San Francisco Outside Lands, plande een mysterieuze Facebook-gebruiker die de naam “Raptor Concert” gebruikte een speurtocht met 20 hints in de stad naar muziekfans die bekwaam genoeg waren om het te passeren. De hoofdprijs is een gratis driedaags ticket.

Ongeveer 50 mensen kwamen opdagen voor de jacht en legden de basis voor Clever Girls, een Bay Area Facebook-groep gericht op muziek die voorheen bekend stond als Concert Raptors.

“De jacht is absoluut een keerpunt voor mij, de energie erin en alleen de hoeveelheid interesse die er is”, zei het originele Raptor Concert. Hij gaat nu met “Ari de Raptor,” alias hij zegt dat hij gebruikt om de focus op de gemeenschap in plaats van zichzelf te houden.

Deze groep is gegroeid tot meer dan 11.600 gebruikers en wordt nu door muziekliefhebbers in de Bay Area gebruikt om nieuws en eerste ticketcodes te delen en concertkaartjes te kopen, verkopen of geven. Af en toe zullen leden ook groepen gebruiken om kwaliteitsraptor-memes die ze ontmoeten te delen.

Dat is slechts een voorbeeld van de veranderende relatie tussen Facebook-gebruikers en sociale netwerken, die meer dan 2,5 miljard bezoekers per maand bieden. Tot voor kort richtten gebruikers zich op de nieuwsfeed van de site, die updates van vrienden bevat. Maar toen de belangrijkste reclameborden verstopt waren met willekeurig nieuws en politieke dekvloeren, begon Facebook meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan groepen met andere mensen die dezelfde interesses deelden.
Maak muziek weer gratis

Het project begon in 2014 toen Ari in San Francisco woonde, overdag werkte als datawetenschapper en ‘s nachts concerten hield. Hij merkte op dat mensen vaak buiten de concertzaal zaten en niet binnen konden komen. Hierdoor realiseerde hij zich dat geld een grote barrière is voor echte fans, dus besloot hij wat extra geld te gebruiken om tickets op een unieke manier te geven.

In het begin zou hij op de concertpagina posten en mensen vertellen hem te vinden aan de bar om gratis tickets te ontvangen.

“Ik wilde altijd al vanaf het begin jagen, maar er was veel vertrouwen dat ik moest verzamelen omdat ik alleen maar oplichtte, ik was gewoon deze dinosaurus die zei:” Ik kreeg een gratis kaartje “,” zei Ari lachend.

Naarmate muziekfans hem steeds meer vertrouwen, begint Ari de uitdagingen te vergroten. Na de speurtocht buiten Lands 2015 moedigde een groep mensen die aan een aantal kaartverkoop hadden deelgenomen hem aan om een ​​gemeenschap te creëren. Enkele maanden later startte hij officieel de Facebook-groep.

Nadat de groep begint, groeien de speurtochten. In veel gevallen moeten mensen op zoek gaan naar een verborgen sticker met een roofvogelsymbool.

Tijdens een belangrijke jacht moeten aaseters een reeks gekostumeerde personages in San Francisco vinden, die elk een aanwijzing bieden voor hun volgende bestemming, totdat ze eindelijk Ari vinden verborgen aan de top van Alamo Square.

“Jagen is erg leuk, uitdagend en verwarrend,” zei Ari. In de loop van de tijd is de jacht van Ari afgenomen, en het is lang geleden dat hij het deed. Maar de participatieve en willekeurige ijver van de jacht heeft overleefd.

Ari koos de naam Concert Raptors omdat hij dacht dat dinosaurussen grappig maar interessant waren sinds hij ‘Jurassic Park’ als kind zag.

“Ze zijn duidelijk slim, maar ze zijn ook een beetje eng als je hun bedoelingen niet kent,” zei hij. “Dat hoort ook bij de groep.”

Onlangs is het Raptorsconcert geëvolueerd. Vorig jaar veranderde Ari de naam van de groep in Clever Girls, een knipoog naar de lijn van de beroemde acteur Bob Peck’s “Jurassic Park”. De verandering was gepolariseerd, maar sommige leden reageerden speels door meer roofvogels te posten.

“Er is een zekere frisheid voor dingen die zich een beetje ontwikkelen,” zei Ari.

De groep stimuleerde ook imitators in verschillende andere steden, hoewel alleen het NYC Raptors Concert, LA Concert Raptors en Berlin Concert Raptors het overleefden. Afgezien daarvan zei Ari dat hij het op prijs stelde wanneer mensen contact met hem opnamen en toestemming vroegen om een ​​filiaalgroep te starten.

“Het biedt deze geweldige muziekhub,” zei Ari. “Je kunt naar een andere stad gaan en meteen iets gemeen hebben met andere mensen die echt van muziek houden, en misschien ook van dinosaurussen.”

Tegenwoordig zijn groepen zo groot geworden en de cultuur zo ingebed dat gebruikers gratis handelen en tickets geven. Het is niet ongewoon voor leden om screenshots van hun tickets in de groep te plaatsen, waardoor anderen worden aangemoedigd om plezier te hebben. Zo kreeg Daniel Swann een gratis kaartje voor de nieuwste DJ op de 1015 Folsom San Francisco-locatie.

“Wat een nacht van $ 100 zal zijn, is eindelijk gratis voor mij en enkele vrienden,” zei Swann, die nu drie jaar in de groep zit. “Ik ben erg dankbaar voor deze groep en ik probeer terug te geven wanneer ik kan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *