De taxi-applicatie ondersteund door SoftBank, Ola, werd gelanceerd in Londen

Ola smartphone.

De Indiase rit op het Ola-voertuig is gelanceerd in Londen, waar Uber geconfronteerd wordt met een verboden dreiging, omdat het de Silicon Valley-gigant wil neerhalen als marktleider in de Britse hoofdstad.

Het bedrijf, dat SoftBank juggernaut deelt als een investeerder in technologie met Uber, heeft maandag een taxi-boekingsservice in de stad gelanceerd. De toepassing van het bedrijf is in veel opzichten vergelijkbaar met Uber, maar heeft verschillende veiligheidsgerichte functies waarvan wordt gezegd dat ze opvallen.

Wanneer een passagier bijvoorbeeld in de auto stapt, moet deze een unieke viercijferige code opgeven voordat de bestuurder aan de reis kan beginnen. Het zit ook boordevol met een kunstmatige intelligentie aangedreven systeem genaamd de Guardian, die onregelmatigheden in routepatronen neemt en Ola laat controleren met de bestuurder of klant dat er “niets ongewenst” gebeurt.

“We streven ernaar marktleiders te worden in Londen,” vertelde Simon Smith, Ola’s internationale hoofd, CNBC in een interview. “Wij geloven dat, met onze propositie van kwaliteit en veiligheid, die een geweldige ervaring biedt, niet alleen voor klanten maar ook voor chauffeurs, er geen reden is waarom we geen marktleider in deze markt kunnen worden.”

Het bedrijf heeft meer dan 25.000 bestuurders geregistreerd in Londen, slechts meer dan de helft van de 45.000 bestuurders in de stad. Het werkte ook samen met de trainingseenheid van de Amerikaanse vereniging van automobilisten, onderwijsbedrijf Pearson en gigantische consultant Mercer om zijn chauffeur te testen op het gebied van risicobeoordeling, Engelse taal en klantenservice.

De aankomst van Ola in Londen kwam als zijn belangrijkste rivaal, Uber, die worstelde om te overleven in de stad. De lokale regulator van Transport for London (TfL) heeft besloten de vergunning van Uber om in november te opereren niet te verlengen, onder verwijzing naar een “patroon van mislukking” dat de veiligheid van zijn passagiers in gevaar bracht. Voorlopig kan het bedrijf in Londen blijven werken omdat het in beroep is gegaan tegen de beslissing.

Volgens TfL kan de bestuurder een Uber-spelsysteem maken om passagiers zonder toestemming op te halen. Er wordt gezegd dat ze dit kunnen doen door hun foto’s te uploaden naar het account van een andere bestuurder. Dit gebeurde in minstens 14.000 ritten en sommige bestuurders hadden geen toestemming, zei TfL.

Gevraagd of het Ola-systeem op dezelfde manier kan worden geëxploiteerd, zei Smith dat hij “zeker wist dat er geen probleem zou zijn”, maar als dat zo was, zou het contact opnemen met de regulator om “uit te leggen wat er is gebeurd en wat onze plannen waren om het te repareren.” De applicatie heeft ook een noodhulpmiddel dat kan worden gekozen om Ola, familieleden van klanten en hulpdiensten te waarschuwen.

Om bestuurders aan te moedigen om het platform in eerste instantie te gebruiken, heeft Ola tijdens de eerste zes weken na de lancering geen commissie van hen gekregen. Daarna zal het bedrijf 18% korting krijgen op alle reizen, minder dan het 25% Uber commissietarief. Ondertussen krijgen passagiers een ritbon van £ 25 als ze zich in de eerste week na de lancering registreren.

Londen wordt al overspoeld door bestuurders in voertuigen, waarbij Estonian Bolt en de Franse kapitein ook willen bezwijken voor de dominantie van Uber. De opkomst van Uber en nieuwkomers heeft de iconische zwarte taxi’s in Londen onder druk gezet, omdat ze vaak veel goedkopere tarieven hanteren.

Hoewel services voor het delen van reizen zoals deze populair zijn gebleken, maken beleggers zich zorgen over de vraag of een dergelijk bedrijf winstgevend kan zijn. De aandelenkoersen van Uber en Lyft zijn beide gedaald sinds ze vorig jaar werden geregistreerd, vanwege zorgen over hun zware verliezen, hoewel Uber erop stond dat het tegen het einde van het jaar winstgevend zou kunnen worden.

Ola zei dat ze een betere kans hebben om winst te maken dan hun concurrenten, omdat ze positieve inkomsten hebben behaald op de Indiase binnenlandse markt. Londen is niet de eerste Britse markt in de VS en Smith zei dat de afgelopen drie maanden de boekingen in Birmingham met 60% waren gegroeid, terwijl het aantal boekingen was verdubbeld bij Exeter en Reading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *