De voorzitter van de belangrijkste EU-competitie opent de deur voor Amerikaanse aandelen in Nokia, Ericsson

Margrethe Vestager

Het hoofd van de Europese Unie laat de deur open voor de mogelijkheid dat de Amerikaanse regering de 5G 5-topspelers van het continent overneemt – Nokia en Ericsson – zolang er geen veiligheidsrisico is.

Amerikaanse procureur-generaal William Barr zei eerder deze maand dat de regering zou moeten overwegen de controle over de aandelen van Nokia, Ericsson of beide over te nemen om de drive om de dominantie van het bedrijf “Huawei” in China te domineren in de volgende generatie van mobiele netwerken, bekend als 5G, te “botten”.

Nokia en Ericsson zijn de twee grootste makers van netwerkapparatuur en directe concurrenten voor Huawei.

Margrethe Vestager, commissaris voor concurrentie van de Europese Unie, vertelde CNBC dinsdag dat het aan “bedrijven was om te antwoorden of ze al dan niet zouden worden verkocht”, maar het was aan Europese wetgevers “om ervoor te zorgen dat elk risico werd beoordeeld.”

“Hier in Europa zijn we neutraal in eigendom, u kunt staatseigendom of particulier bezit zijn, wat voor ons belangrijk is, is dat u als marktexploitant optreedt dat u een echte business case hebt voor wat u doet,” zei Vestager.

“Dus weet je, ik heb geen specifieke punten als de Amerikaanse staat aandelen wil kopen, en ik weet niet of er aandelen in Nokia, Ericsson zijn die te koop zijn,” voegde hij eraan toe, eigenlijk de deur verlatend. open om te bewegen.

Washington stelt dat Huawei een nationaal veiligheidsrisico is en beweert dat haar apparatuur door de Chinese overheid kan worden gebruikt om bewoners te bespioneren of netwerken uit te schakelen. Huawei ontkende dat dit kon gebeuren.

De regering van president Donald Trump heeft landen over de hele wereld, met name in Europa, onder druk gezet om Huawei te verbieden van hun 5G-netwerk. De VS verzetten zich tegen de oproep van Washington en namen de beslissing om wat Huawei toe te staan ​​deel te nemen aan de 5G-lancering van het land. Duitsland is het volgende Europese land dat een beslissing neemt.

A.S. heeft geen eigen concurrent voor Huawei en heeft geprobeerd te achterhalen hoe het kan concurreren. Het beheersen van weddenschappen op Nokia en Ericsson is een van de suggesties.

Maar leden van de regering Trump lijken het niet eens te zijn met het advies van Barr. Vice-president Mike Pence zei eerder deze maand dat hij het plan van Barr niet ondersteunde en in plaats daarvan de voorzitter van de Federal Communications Commission Ajit Pai en zijn inspanningen om meer spectrum vrij te maken voor 5G. Spectrum is de radiofrequentie die nodig is om een ​​mobiel netwerk te runnen.

Ericsson weigerde commentaar te geven bij contact. Nokia heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Tijdens de opmerkingen van Barr weigerde Ericsson commentaar te geven, terwijl Nokia zei: “Wij verwelkomen altijd de interesse van beleggers” in het bedrijf.

De grootste aandeelhouder van Ericsson, Cevian Capital, zei dat de Amerikaanse interesse in het technologiebedrijf “duidelijk positief” was voor het bedrijf, Zweden en aandeelhouders.

Christer Gardell, managing partner bij Cevian Capital, leek de Amerikaanse overeenkomst te ondersteunen.

“Het is absoluut beter voor Zweden, bedrijven, werknemers en aandeelhouders dat de Amerikaanse overeenkomst met Ericsson wordt gesloten en niet met Nokia. Het bestuur en management moeten deze vraag met de hoogste prioriteit aansturen en behandelen, “zei hij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *