Epic en ongeveer 60 ziekenhuisketens verzetten zich tegen voorschriften die het gemakkelijker maken om medische informatie te delen

Judith Faulkner

Judic Faulkner, CEO van Epic Systems, drong er onlangs bij enkele van de grootste gezondheidssystemen van het land op aan om brieven te ondertekenen tegen voorgestelde regels die bedoeld zijn om het voor patiënten gemakkelijker te maken om hun medische informatie te krijgen en te delen met toepassingen.

Ongeveer 60 van deze gezondheidssystemen hebben het ondertekend.

De brief, verkregen door CNBC, was gericht aan het ministerie van Volksgezondheid en Human Services Alex Azar en verzette zich tegen de voorgestelde regels die zijn ontworpen om de gemakkelijker doorstroming van medische informatie tussen het gezondheidssysteem en patiënten te vergemakkelijken. De regels zijn ook bedoeld om klinische gegevens toegankelijk te maken via de Application Programming Interface (API).

Epic, dat in privébezit is, verkoopt zijn elektronische medische dossiersoftware aan ziekenhuizen in het hele land en is een van de grootste bedrijven in de gezondheidszorgtechnologie in de VS. Het installeren van Epic is een grote taak en kan tot $ 1 miljard kosten voor de uitvoering van grote gezondheidssystemen.

Epic CEO, Judy Faulkner drong er eerder bij gezondheidszorgfunctionarissen op aan om een ​​standpunt in te nemen: “HHS moet van u horen, zodat zij begrijpen dat u dit probleem belangrijk vindt,” zei hij. “Er is nog maar weinig tijd over.”

Een HHS-woordvoerder vertelde CNBC dat ze inderdaad de brief hebben ontvangen. “We waarderen alle feedback van belanghebbenden terwijl we de regels blijven voltooien,” zeiden ze. “Ons belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat patiënten gemakkelijk toegang hebben tot hun elektronische medische dossiers.”

De grootste technologiebedrijven, samen met advocaten en zorgverleners, hebben het tegenovergestelde standpunt ingenomen en hebben zich uitgesproken voor regelgeving. Apple, Microsoft en Google namen onlangs deel aan een gesprek met een non-profit organisatie genaamd Carin Alliance om manieren te bespreken om de regels op te lossen en te worden vrijgegeven. Deze bedrijven ondersteunen de regels, deels omdat een grotere interoperabiliteit tussen systemen die medische dossiers opslaan, hen kan helpen om voor $ 3,5 biljoen naar de gezondheidszorg te verhuizen.

“Er zijn veel gezondheidssystemen die zich grote zorgen maken over deze regels, en ze hebben die zorgen gedeeld met HHS,” zei Epic in een verklaring aan CNBC. “We ondersteunen de voorgestelde wettelijke doelstellingen, maar we zijn van mening dat belangrijke wijzigingen in de regels moeten worden aangebracht voordat ze definitief worden om de privacy van patiënten en hun persoonlijke gezondheidsinformatie te beschermen. We waarderen het werk van HHS om verschillende perspectieven te combineren en ervoor te zorgen dat de definitieve regels goed zijn. “
Wat stond er in de brief en wie heeft deze ondertekend?

De brief luidt gedeeltelijk: “Hoewel we het doel van HHS ondersteunen om patiënten te voorzien van hun gezondheidsgegevens en de kosten te verlagen via de 21st Century Healing Act, zijn we bezorgd dat de ONC voorgestelde regels voor interoperabiliteit ons gezondheidssysteem overbelasten en de privacy van patiënten in gevaar brengen. , Met name de reikwijdte van gereguleerde gegevens, tijdschema’s voor naleving en aanzienlijke kosten en boetes zullen het ons erg moeilijk maken om hieraan te voldoen. “

De brief beveelt verder verschillende wijzigingen aan, waaronder meer duidelijkheid over gezondheidsinformatie met betrekking tot familieleden, en een langere periode – ten minste 12 maanden voor voorbereiding en 36 maanden voor “nieuwe technologieontwikkeling vereist door de regels.”

Het werd ondertekend door gezondheidssystemen, waaronder Ardent Health Services, Atrius Health in Massachusetts, Bay Health in Delaware, NYU Langone Health in New York, Parkview Health in Indiana en Ohio, University Health System in Texas en UW Health in Wisconsin. Verschillende life science-bedrijven hebben het ook ondertekend, waaronder Exact Sciences, de maker van diagnostische tests voor colorectale kanker.

Een aantal organisaties registreerde ook het verzenden van hun eigen afzonderlijke brieven.

Een arts die tekende zei dat hij Epic’s zorgen over de privacy deelde toen het aantal voorgestelde medische toepassingen omhoogschoot.

“Er zijn tienduizenden toepassingen in de gezondheidszorg,” zei Neil Calman, MD, voorzitter van de huisartsgeneeskunde op Mount Sinai in New York en president van het instituut voor gezinsgezondheid, in een interview.

“Het duurde tien jaar om dit grote computersysteem op een voorspelbare en veilige manier te laten communiceren en nu schrijven mensen deze applicaties in alle verschillende talen. Het is onmogelijk dat een systeem dat decennia lang is ontwikkeld, nu met al deze applicaties kan communiceren en informatiebeveiliging kan handhaven. Dit vereist meer nadenken en meer structuur en regulering. “

Sommige IT-experts op het gebied van gezondheid merkten op dat de brief niet was ondertekend door enkele van de grootste gezondheidssystemen in het Epic-ecosysteem, en ze zeiden dat het belangrijk was.

“Hun afwezigheid betekent een daverende stilte”, zegt David Brailer, de eerste nationale gezondheidsinformatietechnologie-coördinator, benoemd door George W. Bush. “Veel gezondheidssystemen bespreken stil hoe datatoegang en gegevensfluïditeit hen op de lange termijn daadwerkelijk ten goede komen.”

Het volgende is een complete lijst van gezondheidssystemen en zorgbedrijven die de brief hebben ondertekend, met uitzondering van diegenen die ervoor hebben gekozen deze zelf te verzenden:

Toegang tot gemeenschapscentra; Netwerk van gemeenschapscentra, Alameda Health Consortium; Altru gezondheidssysteem; Atrius Health; Adventisten Gezondheid Portland; Affirmant Health Partners; Lovelace Health System; boog; UT Athene Gezondheid; Ardent Health Services; Gulf Health; Buffalo Medical Group; Christie’s Clinic; Deaconess Health System; Genesis Health System; Katholieke gezondheid; Community Health Network; Precise Science, Cooperative Health Group, South Central Wisconsin; Charlotte Eye Nose Ear & Throat Associates; Gezondheidsbijeenkomst; Fresenius Medical Care; Gundersen’s gezondheidssysteem; Guthrie; HonorHealth; Family Health Institute; Mercy; UnityPoint Health Meriter Hospital; Ziekenhuis verpleegkundige; HSHS Wisconsin; Iowa Ziekenhuizen & speciale klinieken; Zorg voor genade; VHS; HSHS St. Clare Memorial Hospital; HSHS St. Joseph’s; HSHS Illinois; Mary Washington Healthcare; Mercy’s gezondheidsdiensten; Middlesex Health; Beth Israel Lahey Health, Mt. blonde; NYU Langone Health; PeaceHealth; Piemonte Gezondheidszorg; Evanston Northshore Hospital; Ohio Health; Pembia County Memorial Hospital; Pine Rest Christian Geestelijke gezondheidszorg; Norton Healthcare; Parkview Health; Permanente tandheelkundige vereniging; Prevea Gezondheid; River Valley eerstelijnszorg; Singing River Health System; Universitair gezondheidssysteem; Vancouver Clinic; Rivieroever; Southcoast Health; Regionaal Medisch Centrum Titus; UT San Antonio Gezondheid; Wellstar Medical Group; Regionale onafhankelijke gezondheid; SSM Gezondheid; UHS Inc. en UHS-ziekenhuis; UW Gezondheid; Universiteit van West Virginia Health System.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *