Facebook, Amazon, Google en nog veel meer hebben de WHO ontmoet om erachter te komen hoe coronavirus-desinformatie kan worden gestopt

Op Facebook organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op donderdag een dagvullende vergadering met enkele van de grootste technologieleiders, waaronder Amazon en Google, om te discussiëren over het opzij zetten van hun verschillen om samen te werken aan oplossingen voor uitbraken van coronavirus.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de WHO en werd gehouden op de Facebook-campus van Menlo Park, een Facebook-woordvoerder bevestigd voor CNBC.

Tijdens de bijeenkomst deelde de WHO informatie uit met de groep over haar reactie op het coronavirus en de deelnemers gaven hun eigen ideeën over de aanpak van de uitbraak. Elk bedrijf krijgt een paar minuten om te presenteren. Ze kwamen allemaal overeen om interne inspanningen niet openlijk met elkaar te delen, omdat velen van hen concurrenten waren.

Andere bedrijven op de bijeenkomst, volgens twee mensen die bekend zijn met het probleem, waren vertegenwoordigers van Facebook, Amazon, Twilio, Dropbox, Google Alphabet, Verizon, Salesforce, Twitter en YouTube. Particuliere bedrijven waaronder Airbnb, Kinsa en Mapbox waren ook aanwezig. Apple, Lyft en Uber waren uitgenodigd maar niet aanwezig, zeiden mensen.

Het belangrijkste onderwerp van discussie is hoe bedrijven werken om de verspreiding van verkeerde informatie te verminderen. Andy Pattison van de WHO, die naar Silicon Valley vloog voor het evenement, zei: “de toon verandert”, terwijl Big Tech nu opmaakt om nepnieuws over coronavirus te bestrijden. Pattison zei dat hij tijdens de bijeenkomst bood om bedrijven te helpen de informatie te controleren die zij of hun gebruikers plaatsten, in plaats van te vertrouwen op derden.

Terwijl mensen blijven zoeken naar informatie over coronavirussen, hebben kwaadaardige actoren geprofiteerd van nieuwsgierigheid en zien ze kansen om geld te verdienen. Er verschenen boeken op Amazon die de angst voor het virus opwekten en nepnieuws bleef zich verspreiden op Facebook en andere sociale media. Vitamine C is ook tot stand gekomen door zoekopdrachten bij de grootste retailers, waaronder Amazon, vanwege valse meldingen dat het het coronavirus kan genezen.

“Twitter en YouTube en andere sociale mediasites worden nog steeds overspoeld met verkeerde informatie,” zei Pattison, die het probleem “infodemisch” noemde.

De bijeenkomst omvatte ook ruimte voor discussie over paraatheid bij rampen en manieren om nauwkeurige informatie onder de consumenten te verspreiden. Meer dan 64.000 mensen hebben de afgelopen weken het coronavirus opgelopen, terwijl de epidemie blijft groeien. Er zijn nog steeds onbeantwoorde vragen over hoe snel het virus een piek zal bereiken, omdat de ziekteverwekker nog steeds niet goed wordt begrepen.

Enkele van de prioriteiten die technologiebedrijven de afgelopen weken hebben uiteengezet, zijn inspanningen om samen te werken met externe feitencontroles en organisaties voor de volksgezondheid. Facebook heeft zijn eigen interne inspanningen voor het personeel toegevoegd, waardoor Praveen Raja recentelijk werd aangesteld als hoofd van gezondheid en partnerschap voor het wereldwijde non-profit gezondheidspad. De koning helpt evenementen achter de schermen te organiseren.

Pattison van de WGO zei dat sommige bedrijven geavanceerder zijn dan anderen in het helpen met informatie over het coronavirus. Sommige bedrijven geven toe dat ze niet veel hebben gedaan, behalve om te communiceren met hun eigen personeel om veilig te blijven, maar veel bedrijven hebben projecten die goed verlopen.

“Het doel is om de zaden van ideeën te planten, en dat werkt goed,” zei Pattison. “Ik moedig samenwerking en innovatie aan. Tijdens een crisis is dit een goed moment daarvoor. “

De bedrijven spraken af ​​aan het einde van de vergaderdag om samen te werken aan hulpmiddelen, betere content en callcenters waar mensen vragen kunnen stellen of advies kunnen krijgen.

“Een van de redenen dat er veel valse informatie is, is omdat er een inhoudskloof is,” zei Pattison.

Sommige bedrijven zoals Facebook en Amazon bieden aan om advertentieruimte te delen of vrijwilligers te bieden om de verspreiding van verkeerde informatie te onderdrukken, zei Pattison. Sommige ideeën werden toegepast toen het vliegtuig landde op de terugweg uit Europa, waaronder online ruimte en groepsmail samen. De technologiebedrijvengroep besloot om de paar maanden persoonlijk te vergaderen totdat het coronavirus werd gecontroleerd.

De pest heeft al gevolgen gehad voor de grootste technologiebedrijven. Facebook waarschuwde afgelopen vrijdag dat de productie van de Oculus virtual reality-headset zou worden beïnvloed door coronavirus, terwijl Apple de tijdelijke sluiting van zijn winkels in China vanwege de uitbraak erkende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *