Hier zijn de belangrijkste leidinggevenden bij Microsoft onder Satya Nadella

Chief Legal Officer Microsoft Brad Smith

Satya Nadella heeft de groep toonaangevende Microsoft-managers die belangrijke beslissingen hebben genomen en problemen hebben opgelost bijna volledig getransformeerd sinds ze in 2014 de CEO-titel van het bedrijf van Steve Ballmer hebben overgenomen.

Het senior leiderschapsteam van vandaag omvat leider LinkedIn, de grootste acquisitie van Microsoft, maar heeft niet één persoon die verantwoordelijk is voor alle Windows. Sinds Ballmer hebben alleen financieel directeur Amy Hood en chief legal officer Brad Smith bij Nadella gewoond.

In 2014 vroeg Nadella iedereen in het senior leiderschapsteam om een ​​”all-in” -verbintenis aan te gaan toen we aan het volgende hoofdstuk voor het bedrijf begonnen, “schreef hij in een memo aan de werknemers. Hij kondigde tegelijkertijd aan dat Skype-directeur Tony Bates, die kandidaat was geweest voor CEO van Microsoft, zou vertrekken.

In de jaren daarna zijn er verschillende andere leiders vertrokken, waaronder Windows-chef Terry Myerson, Nokia-leider Stephen Elop (ook een CEO-kandidaat) en Kirill Tatarinov, manager van zakelijke oplossingen. Onlangs verliet hoofd onderzoek en kunstmatige intelligentie Harry Shum het leiderschapsteam, na 23 jaar bij het bedrijf, bevestigde een woordvoerster.

Maar vertrek leidt niet tot het verlies van diepgaande institutionele kennis. Acht van de 14 mensen van SLT zijn als groep leidinggevenden bij Microsoft al minstens twee decennia in het bedrijf werkzaam. Groepen verzamelen zich elke vrijdag en vergaderingen kunnen zeven uur duren, zoals gemeld door Fast Company in 2017.

De volgende leden zijn de huidige leden van Microsoft SLT:
Satya Nadella: Baas

Nadella groeide op in Hyderabad, India en trad in 1992 bij Microsoft in dienst van Sun Microsystems als programmamanager in de Windows-groep voor ontwikkelaarsrelaties van het bedrijf. De komende jaren werkt hij onder andere op het gebied van reclame, zoeken, handel en public cloud. Op een bepaald moment in de vroege jaren 2000 probeerde Jeff Bezos hem te werven bij Amazon, maar toen overtuigde executive Doug Burgum (nu gouverneur van North Dakota) hem om te blijven, vertelde Burgum in 2017 aan Fast Company.

Blijkbaar is het een goede carrièrestap.

Nadat Steve Ballmer plannen aankondigde om in 2013 af te treden als CEO, werd Nadella op 4 februari 2014 de derde CEO van Microsoft en begon onmiddellijk met de transformatie van het bedrijf. Hij benadrukte gebieden zoals cloud waar Microsoft meer een uitdager dan een leider was, en vormde samenwerkingsverbanden met concurrenten zoals Red Hat en SAP. Nadella stond erop dat Microsoft dol was op open-source software ondanks de aanvallen van Microsoft op Linux in het verleden, en ze had duidelijk gemaakt dat het Windows-besturingssysteem, de historische kern van Microsoft, niet langer een topprioriteit was.

Nadella begon ook de bureaucratische en wrede cultuur van Microsoft te veranderen. Hij moedigde werknemers aan om een ​​zogenaamde “groeimindset” te hebben – de overtuiging dat mensen met veel moeite nieuwe vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen – nadat zijn vrouw Anu hem jaren geleden introduceerde in het boek “Mindset” van Carol Dweck. Kort nadat hij CEO was geworden, vroeg hij de topmanagers van Microsoft om ‘Geweldloze communicatie’ van Marshall Rosenberg te lezen.

“Dit is de eerste duidelijke aanwijzing dat Satya zich niet alleen zal richten op het transformeren van bedrijfsstrategieën, maar ook op cultuur”, aldus hoofdchef Brad Smith.

Nadella ontving een totale vergoeding van $ 42,9 miljoen in het fiscale jaar 2019. Het onafhankelijke bestuurslid van Microsoft erkende de inspanningen van Nadella om de bedrijfscultuur te verbeteren in het laatste fiscale jaar, en zij vonden dat haar betrokkenheid bij klanten, partners en investeerders “buitengewoon” was. Ze prezen hem omdat hij het bedrijf leidde om financiële resultaten vast te leggen.

Veel mensen hebben opgemerkt dat Nadella vooral aanwezig is wanneer ze mensen persoonlijk ontmoet. “Hij heeft een zeer proactieve en zeer verbonden [stijl] van luisteren. Dus hij is bij u “, zei executive vice-president Jean-Philippe Courtois. “Je kunt het voelen. Je kunt lichaamstaal zien. En het maakt niet uit of u een topmanager of eerstelijnsverkoper bent, hij heeft exact dezelfde luisterkwaliteit. “
Judson Althoff: Verkoper

Als executive vice president van Microsoft Worldwide Commercial Business is Althoff verantwoordelijk voor commerciële bedrijfsstrategieën voor bedrijven, de publieke sector, het midden- en kleinbedrijf en andere gebieden.

Hij vervoegde Microsoft in 2013 vanuit Oracle om president te worden van Microsoft’s activiteiten in Noord-Amerika, rapporterend aan Microsoft’s belangrijkste operationele officier, Kevin Turner. Turner vertrok in 2016 en maakte onder andere de weg vrij voor Althoff om meer verantwoordelijkheid te nemen. Voordat hij bij Microsoft kwam, bracht Althoff 11 jaar door bij Oracle, meest recent als senior vice president voor allianties en kanalen over de hele wereld en embedded sales. Hij had daarvoor bij EMC gewerkt.

Althoff leidde de ontwikkeling van een enorme verkoopreorganisatie in 2017 waarbij Microsoft dieper ging in belangrijke sectoren zoals de detailhandel en de gezondheidszorg.
Chris Capossela: Marketeer

Capossela, hoofd marketing en vice-president van Microsoft voor marketing- en consumentenbedrijven, draagt ​​een paar hoeden. Hij is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Microsoft, het verkoopteam voor consumenten en apparaten, evenals voor advertenties, verkoop en fysieke winkels.

In 1991 studeerde Capossela, bij Microsoft bekend als ChrisCap, af met een bachelordiploma aan Harvard University, uitgegeven door Bill Gates in 1975, en begon te werken bij Microsoft als marketingmanager. Aan het einde van de jaren negentig bracht hij twee en een half jaar door als spraakassistent van Bill Gates en was hij volgens zijn LinkedIn-profiel meer dan zeven jaar vice-president voor Office marketing.

De Microsoft 2011-verklaring omschreef Capossela als “instrumenteel om Office naar de cloud te brengen met Office Web Apps en Office 365.” Nadella maakte hem hoofd marketing in 2014. Hij delegeerde alles, vertelde een voormalig Microsoft-marketingmanager aan AdAge in 2014.

“Marketing bij Microsoft omvat het bouwen van winstgevende bedrijven, dus inzicht in de cashflow is erg belangrijk”, zei Capossela in een interview in 2014.
Jean-Philippe Courtois: internationale zakenman

Courtois, bekend van zijn eerste JPC, is executive vice president en president van Microsoft’s wereldwijde verkoop, marketing en activiteiten. Hij leidt de commerciële activiteiten van Microsoft in veel Microsoft-dochterondernemingen.

Hij trad in dienst bij Microsoft als een kanaalverkoper in 1984, vóór de beursgang van het bedrijf in 1986, en in 1994 werd hij algemeen directeur van Microsoft Frankrijk.

In de vroege jaren 2000 was hij CEO van Microsoft Europe, het Midden-Oosten en Afrika en werd vervolgens president van Microsoft’s internationale activiteiten tot juli 2016, toen Kevin Turner vertrok. Daarna werd hij executive vice president en president voor wereldwijde verkoop, marketing en operaties.

Courtois ontving $ 15,1 miljoen aan totale compensatie in het fiscale jaar 2019. Microsoft-bestuursleden gaven hem de eer dat hij een “geobsedeerde klant” -benadering had en meer conversatie over diversiteit en inclusie in het laatste fiscale jaar aanmoedigde.
Kurt DelBene: Strategist

DelBene is Microsoft’s chief digital officer en executive vice president voor bedrijfsstrategie en de Core Services Engineering and Operations-groep. Hij onderhoudt de interne technologie en strategie van Microsoft, volgt concurrentieproblemen en onderzoekt mogelijke zakelijke kansen.

Hij trad in 1992 in dienst bij Microsoft vanuit McKinsey, waar hij managementconsultant werd en uiteindelijk de functie van president van de Microsoft Office-divisie op zich nam.

DelBene wordt beschouwd als de oprichter van Office 365, een kernonderdeel van de moderne push-cloud van Microsoft. Hij was voorheen algemeen manager voor Outlook en groepsprogramma manager voor Exchange. De BBC beschreef DelBene ooit als ‘de persoon achter de PowerPoint-presentatie’. In 2013 trok hij zich terug bij Microsoft als onderdeel van de reorganisatie van Microsoft. Een paar maanden later vroeg president Obama hem om Healthcare.gov te helpen verbeteren. In 2015 keerde DelBene op verzoek van Nadella terug naar Microsoft.

Hij leidde Office toen Microsoft software bouwde om Office-applicaties op de iPad van Apple te laten werken – een initiatief dat Ballmer lauw maakte, maar Nadella kwam tot bloei toen hij het overnam.

“Het kwam op het punt dat ik met Steve [Ballmer] aan het discussiëren was, en Steve was er echt nogal tegenstrijdig over,” zei DelBene op een bedrijfsevenement in 2015. “Hij beschouwt ons als het eerste en belangrijkste Windows-bedrijf en zal Office wordt sterk als Windows niet sterk is? En mijn perspectief is dat beide sterk moeten zijn en dat Office de vergelijking niet fundamenteel kan veranderen. Maar wat kan worden gedaan, als we geen platform hebben, is dat het de waarde van Office en de waardepropositie voor Office aanzienlijk kan verminderen. Dus gingen we verschillende keren heen en weer. Hij zei uiteindelijk: “Nee, ik wil het niet verzenden.” En een van de eerste dingen die Satya deed toen hij CEO was, was dat hij een iPad-versie van Office stuurde. “

In 2012 werd zijn vrouw, Suzan DelBene, zelf een voormalige Microsoft-directeur, een Amerikaanse vertegenwoordiger voor het eerste congresdistrict van Washington.
Scott Guthrie: Hoofd van de wolk

Guthrie, bekend via zijn e-mailadres voor ScottGu, is de executive vice president die verantwoordelijk is voor de Cloud- en AI-groepen van het bedrijf. In 2018 kreeg Guthrie meer macht toen Microsoft Windows en de Device Group verdeelde en het grootste deel – het Windows-platformteam – naar zijn organisatie verhuisde.

Hij trad in dienst bij Microsoft kort na zijn bachelordiploma aan de Duke University in 1997.

Hij is een van de oprichters van het team dat Microsoft .NET heeft ontwikkeld, een reeks technologieën waarmee softwareontwikkelaars applicaties kunnen schrijven. Hij is ook de vader van ASP.NET, voor het bouwen van webapplicaties.

Jarenlang verscheen hij op evenementen in een effen rood poloshirt, de dichtstbijzijnde Microsoft had iemand in een normaal uniform zoals de voormalige Apple-CEO Steve Jobs, die vaak een zwarte coltrui droeg.

In 2011 nam hij de controle over het applicatieplatformteam voor Azure, een Microsoft-cloudinfrastructuuraanbod dat concurreert met Amazon Web Services, om ontwikkelaars Azure te laten bouwen. Op dat moment was Azure niet de grootste prioriteit van het bedrijf, en het was niet het gemakkelijkste om te gebruiken. Zelfs sommige Microsoft-managers hebben er problemen mee, meldde Business Insider.

De dag voordat Nadella CEO werd, vroeg hij Guthrie om het bedrijf over te nemen als hoofd van Microsoft’s Cloud- en Enterprise-activiteiten, waaronder Azure. “We hebben heel dicht bij elkaar gewerkt, dus het was een behoorlijk snel gesprek”, zei Guthrie in een interview in 2019.
Kathleen Hogan: HR

Hogan is executive vice president human resources en de stafchef van Microsoft. Hij leidt de kosten voor het verbeteren van het beoordelingsproces van de medewerker. Hij werkt volgens het beleid voor betaald verlof van het bedrijf en onder Microsoft heeft opname een hogere prioriteit gemaakt. Hij beantwoordde ook vragen over intimidatieklachten binnen het bedrijf.

Hij behaalde een bachelorgraad aan Harvard in 1988, volgens zijn LinkedIn-profiel, en trad vervolgens in 2003 in dienst bij McKinsey als vice-president van klant- en partnerervaring en veldactiviteiten over de hele wereld. Hij was toen ook verantwoordelijk voor technische ondersteuning. Hij werd een chief officer in 2014 nadat Nadella hem had gebeld terwijl hij tijdens sabbatical over land reisde en hem vroeg om de baan aan te nemen.

“Ik denk dat Satya echt een visie heeft om van deze plek een bestemming te maken en ook een buitengewone plek voor mensen om te werken, en dus dacht ik:” Een geweldige kans om dat te doen “, zei hij in een gesprek met Capossela.

Hogan is “Nadella’s partner in het transformeren van onze cultuur”, schreef hij in zijn boek “Hit Refresh” uit 2017. Ze werd een grotere voorstander van Nadella nadat ze had gezien hoe ze met kritiek omging omdat ze in 2014 zei dat vrouwen niet om een ​​loonsverhoging zouden moeten vragen maar in plaats daarvan vertrouwen in het systeem moeten hebben.

“Hij geeft niemand de schuld”, zei hij. “Hij heeft het. Hij gaat het hele bedrijf in en zegt: “We zullen leren en we zullen veel slimmer worden.”
Amy Hood: Mr. geld

Als Chief Financial Officer van Microsoft leidt Hood de financiële groep, waardoor hij verantwoordelijk is voor acquisities, belastingplanning, treasury-activiteiten, boekhouding, interne controle en investor relations.

Hood studeerde in 1999 af aan de Harvard Business School en werkte als investeringsbankier bij Goldman Sachs. Hij trad in 2002 in dienst bij Microsoft en werkte aanvankelijk in het team voor investor relations van het bedrijf. Vervolgens was hij chef-staf van de Microsoft Server and Tools-groep en in 2010 werd hij chief financial officer van de Microsoft Business Division. Hij hielp bij de overgang naar Office 365 en hield toezicht op de acquisitie van Skype en Yammer.

Toen Hood opstond om Peter Klein te vervangen als Chief Financial Officer in 2013 en de eerste vrouw werd die die rol in de bedrijfsgeschiedenis vervulde, leek haar strategie minder gericht te zijn op het verhogen van de omzet dan op het verlagen van de kosten. “Peter heeft een financieel team van wereldklasse opgebouwd en ik ben klaar om door te gaan met een sterke bedrijfsdiscipline in termen van kosten en focus op het vergroten van de aandeelhouderswaarde,” zei hij.

In 2015, toen leidinggevenden de richting van het bedrijf voor financiële analisten planden, vond Hood dat het bedrijf volgens een casestudy van Harvard Business School 2017 aan investeerders moest laten zien hoe Microsoft relevanter zou kunnen worden. Nadella introduceerde tijdens de bijeenkomst een nieuw ambitieus doel gericht op groei in plaats van kosten: Het bedrijf streeft naar een jaarlijks inkomstenniveau van $ 20 miljard uit commerciële cloudservices, waaronder Azure, Office 365, Dynamics en enterprise mobility-services in fiscaal 2018. Microsoft bereikt dat doel.

Hij ontving $ 20,2 miljoen aan totale compensatie in het fiscale jaar 2019. Bestuursleden gaven Hood krediet voor “records van financiële en managementprestaties voor het jaar” en bespaarden kosten in verschillende afdelingen in het laatste fiscale jaar.
Rajesh Jha: Office Teacher

Als uitvoerend vice-president van Microsoft voor ervaring en apparaten leidt Jha een van de belangrijkste technische groepen in het bedrijf. Het grootste deel van zijn tijd bij Microsoft werkte hij aan software voor zakelijk gebruik en werkte hij vele jaren in de Office-suite. De reorganisatie van 2018 gaf hem ruimte voor meer producten, waaronder Windows-apparaten en clients. Jha heeft een stem in het planningsproces waar het datacenter van Microsoft moet zijn, samen met Scott Guthrie.

Jha trad in 1990 bij Microsoft in dienst als software-ontwerpingenieur kort na het behalen van een masterdiploma aan de Universiteit van Massachusetts, Amherst. Hij droeg bij aan de release van vijf Microsoft Works-suites en ontwikkelde later multimediatechnologie.

“Ik zei:” Wauw, ik kan niet geloven dat ze me echt vertrouwden om goederen te leveren “, herinnert hij zich in een gesprek in 2018 met Dharmesh Thakker van Battery Ventures. “En natuurlijk, weet je, ik heb een aantal vreselijke bugs die uitkwamen in de eerste release, en ik ben erg verdrietig over mezelf.”

Hij herinnert aan tegenstrijdigheden over de vraag of hij een ontwikkelaar of manager wilde worden, en hij bladerde door de rollen voordat hij overstapte naar het topmanagement in het bedrijf.

“Buiten het werk zul je me vaak zien sporten met mijn twee zonen. Ik ben een ijverige sportfan en kijk graag en voetbal, voetbal, golf – soms meer dan mijn vrouw waardeert. ;), “Hij schreef in een blogpost uit 2008.

Jha sprak kort, zei zijn voormalige administratief medewerker, Genise Dawson.
Peggy Johnson: Deal-maker

Als uitvoerend vice-president van bedrijfsontwikkeling houdt Johnson toezicht op het zakelijke partnerschap en het risicokapitaalprogramma van Microsoft, M12. Hij heeft ook een grote invloed op de M & A-strategie van het bedrijf.

Hij was de eerste grote medewerker van Nadella als CEO en kwam bij Qualcomm. Zijn eerste taak was het verbeteren van de relatie van Microsoft met Samsung, die geïrriteerd was dat Microsoft de smartphonekamer was binnengegaan door Nokia in 2013 te kopen. Bij Qualcomm had hij een leidende rol in engineering, verkoop en marketing en bedrijfsontwikkeling. Daarvoor werkte hij in een anti-onderzeeëroorlogvoering als ingenieur bij GE. Hij is een van de 15 kinderen.

De totale vergoeding voor het fiscale jaar 2019 overschrijdt $ 10,4 miljoen. Microsoft-bestuurslid beloont hem voor zijn inspanningen om diversiteit en inclusie te bevorderen in het laatste fiscale jaar, en merkte op dat hij hielp bij de lancering van de inaugurele Women’s Founding Competition met partners EQT Ventures en SVB Financial Group.

“Gedurende mijn carrière heb ik duizenden uren in veldbijeenkomsten doorgebracht, vaak als de enige vrouw in de kamer. Ik kon het nog steeds niet helpen om te glimlachen toen een vrouwelijke oprichter door de deur liep, omdat ik wist dat het obstakel dat ze had overwonnen alleen was om daar te komen, “schreef hij in een blogpost waarin de wedstrijd werd aangekondigd.
Kevin Scott: Technische geest

Scott, Chief Technology Officer van Microsoft, werkte aan de technische visie van het bedrijf en in november zei Microsoft dat hij de verantwoordelijkheid van Shum zou nemen, waardoor hij de leiding zou krijgen van mensen die zich op onderzoek en AI concentreerden.

Hij is een externe manager en woont in Los Gatos, Californië, in Silicon Valley. Hij brengt meestal een paar dagen per week door op het hoofdkantoor in Redmond, Washington. “Om eerlijk te zijn, zou ik zeggen dat het niet mijn favoriete ding ter wereld is”, zei hij in een podcast in 2018. “Ik ben nogal verrast dat ik dit werk zo veel mogelijk kan doen. in staat om lange afstand te doen. “

Hij arriveerde bij Microsoft door de overname van LinkedIn, waar hij senior vice president was, en werd benoemd tot Microsoft’s chief of technology in 2017, minder dan twee maanden na de overname. Hij rapporteerde aan Nadella.

Scott wilde oorspronkelijk professor in de informatica worden. Hij bracht tijd door als zomerstagiair bij Microsoft in 2001 terwijl hij aan zijn Ph.D. aan de Universiteit van Virginia, die hij uiteindelijk niet afmaakte. Ph.D. de adviseur, professor Jack Davidson, bracht een lange sabbatical door bij Microsoft Research op het hoofdkantoor van het bedrijf en gaf Scott een plaats als stagiair in het team waar hij werkte, de programmeertaalgroep. Hij bracht ook tijd door op Google en AdMob, dat later werd overgenomen door Google.

In 2018 zei hij dat het werk waar hij het meest trots op was, was: “een groep software die mensen nog steeds gebruiken, weet je, tot op de dag van vandaag om onderzoek te doen in dit mysterieuze, donkere steegje van de informatica.”
Brad Smith: Advocaat

Smith, president en chief legal officer van Microsoft, spreekt regelmatig over het standpunt van Microsoft over overheidsbeleid, immigratie, intellectueel eigendom, privacy, veiligheid en duurzaamheid. Hij leidde de onderhandelingen van Microsoft met de overheid en bedrijven, inclusief antitrustovereenkomsten, en hielp Microsoft bij het bouwen van een groot aantal patenten.

Smith stuurde de advocaten van Microsoft om uit te zoeken in hoeverre open source software de patenten van Microsoft schond. En hij zag een Microsoft US antitrust-proces. direct.

Hij trad in 1993 in dienst bij Microsoft van het advocatenkantoor Covington & Burling om hoofdzaken en Europees recht te leiden, en in 2002 werd hij algemeen adviseur van het bedrijf. In 2015 werd hij benoemd tot president.

Hij arriveerde om 6.30 uur ‘s ochtends en vertrok om 6.45 uur’ s nachts en om 9.30 uur ‘s nachts. hij ging naar kantoor e-mail te behandelen, volgens de Puget Sound Business Journal.

Mark Zuckerberg probeerde hem ooit te werven, maar hij vertelde de jonge CEO dat hij niet geïnteresseerd was om Microsoft te verlaten, meldde Informatie in 2018.

Hij ontving $ 17,4 miljoen totale compensatie in fiscaal 2019. Bestuursleden erkenden Smith’s beleidsinspanningen met betrekking tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Parijse oproep voor vertrouwen en veiligheid in Cyberspace in het laatste fiscale jaar.

Smith zit sinds 2015 op het Netflix-bord.
Phil Spencer: Gamers

Spencer is executive vice-president voor gaming, waar hij verantwoordelijk is voor gaming-apparaten zoals de komende Xbox Series X-console, evenals services zoals de xCloud-streamingdienst.

Spencer werd in 1988 bij Microsoft geïnterneerd, twee jaar na de beursgang van het bedrijf. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Washington in 1990 keerde hij terug naar Microsoft om een ​​plaats te krijgen in de multimediagroep van het bedrijf. Hij leidt de gamestudio’s van Microsoft en, later, alle Xbox.

Spencer had Microsoft de mogelijkheid gegeven om Mojang, de ontwikkelaar van het Minecraft-spel, te kopen, voordat Nadella in 2014 de CEO van Nadella benoemde, schreef Nadella in zijn boek “Hit Refresh” uit 2017. De Spencer-baas koos ervoor om niet verder te gaan met de overeenkomst, schreef Nadella. Spencer bleef in contact met Mojang en kreeg op een dag een sms waarin stond dat het bedrijf weer te koop was. Dit keer bracht Spencer een kans naar Nadella, die destijds CEO was, en Microsoft kocht Mojang voor $ 2,5 miljard.

Hij is erg geliefd bij het spelpubliek. Hij deelt zijn online ID, P3, waarmee mensen games zoals Forza kunnen spelen en titels met hem kunnen racen via de Xbox Live-service.

In 2017 trad Spencer, executive vice president van gaming van Microsoft, toe tot SLT, een teken van de toewijding van het bedrijf aan het spelen van games.

Microsoft heeft verschillende studio’s voor game-ontwikkeling gekocht onder toezicht van Spencer, waaronder Compulsion Games, Double Fine Productions, InXile, Ninja Theory, Obsidian, Playground Games en Undead Labs. In november legde Spencer uit dat de aankoop van Microsoft nog niet was afgelopen. “We hebben vandaag een goed bedrijf, dus we hebben het recht om verder te zoeken”, zei hij in een interview met Eurogamer.

Jeff Weiner: Socialite

Weiner is de CEO van LinkedIn, een sociaal netwerk voor professionals, met meer dan 675 miljoen leden. Maar in juni wordt hij vervangen door Ryan Roslansky, momenteel senior product vice president.

Weiner heeft meer dan 10 miljoen volgers op LinkedIn en hij houdt regelmatig van reacties op gebruikersberichten. En van tijd tot tijd post hij, genererend honderden reacties.

“Het is te laat voor de Peloton-voorliefde (heeft een aantal collega’s die door de jaren heen hebben gezworen) maar snel grote fans worden”, schreef hij afgelopen najaar. “Nagel echt de waardepropositie.”

Voordat hij in 2008 bij LinkedIn kwam, bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Yahoo, en daarvoor bracht hij vijf jaar door bij Warner Bros., volgens zijn LinkedIn-profiel. Hij was 24 toen hij aankwam bij Warner Bros. en hij bracht een rapport met de manier waarop het bedrijf digitaal vooruit kan gaan. “Ik ben gewoon deze kleine pisher, niemand. Maar ze houden van het rapport, “vertelde hij Forbes in 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *