Hoe de meme blitz van Mike Bloomberg werd ontworpen om viraal te zijn

Mike Bloomberg

De presidentiële campagne van Mike Bloomberg neemt een pagina uit het boek van president Donald Trump en wil kiezers ontmoeten waar ze zijn. In dit geval op Instagram-accountberichten zoals “TrashCanPaul” of “S *** headSteve”.

Een aantal populaire Instagram-accounts publiceerde woensdag een verzameling gesponsorde Bloomberg-berichten in de vorm van satirische berichten tussen democratische kandidaten en verschillende accounthouders die om hulp vroegen om zijn campagne te promoten.

“Kun je een virale meme maken om jongere demografie te vertellen dat ik een coole kandidaat ben?” een op het account @ sonny5ideup leest. Sommige berichten verwijzen naar de aard van gesponsorde berichten (bijv. “Ja, dit is echt # gesponsord” door de Bloomberg-campagne).

De actie trok brede en onmiddellijke aandacht. Een bericht op een van Jerry Media’s populaire accounts, @F *** Jerry, trok donderdagmiddag bijna 384.000 likes, terwijl het Instagram-account van Mike Bloomberg donderdag meer dan 47.000 nieuwe volgers trok – de eerste keer dat het dagelijkse groeicijfer 7.000 had bereikt deze maand, volgens de Social Blade-analyse van sociale media.

De Bloomberg-campagne is in een nieuwe ruimte gescreend om jongere consumenten te bereiken. Het Twitter-account van de kandidaat maakte vorige maand grote golven tijdens het Democratische debat met veel “vreemde” berichten, zoals het lezen van “TOON MEAT LIKE A MIKE” met foto’s van Bloomberg’s gezicht worden overgebracht naar gehaktballen. The Daily Beast meldde onlangs ook dat zijn campagne heeft geleid tot “micro-beïnvloeders” met tussen de 1.000 en 100.000 volgers om gesponsorde inhoud te maken.

Omdat traditionele tv dominantie verliest, is het logisch dat kandidaten proberen potentiële kiezers te bereiken waar ze zijn. Toen de campagne van Trump in 2016 een ontvankelijk publiek op Facebook vond, was dit Bloombergs manier om zijn publiek te vinden en te proberen in hun taal te spreken – in dit geval op Instagram, dat eigendom is van Facebook.

“Hoewel de meme-strategie nieuw is in de presidentiële politiek, wedden we dat het een effectief onderdeel zal zijn om mensen te bereiken waar ze zijn en te concurreren met de krachtige digitale activiteiten van president Trump,” vertelde Bloomberg-woordvoerder aan CNBC.
Hoe het allemaal gebeurde

De Bloomberg-campagne werkt met Meme 2020, een project gevormd door mensen die invloedrijke accounts hebben.

Doing Things Media, een in Atlanta gevestigd bedrijf dat 20 virale accounts bezit en beheert, waaronder @animalsdoingthings, @nochaser en @neatdad, is een van de groepen die memes hebben geplaatst. Het bedrijf zei dat het verband hield met de inspanningen van Meme 2020-strategieleider Mike Purzycki van Jerry Media, die andere populaire accounts beheert, zoals @F *** Jerry en @Kanyedoingthings.

CEO en mede-oprichter van Doing Things Reid Hailey zei dat zijn bedrijfsaccount nu 50 miljoen gecombineerde volgers heeft sinds het ongeveer drie jaar geleden begon. Hailey is zijn eigen account gestart, @S *** headSteve, en groeide het uit tot een miljoen volgers in minder dan een jaar, zei hij. Twaalf bedrijfspagina’s bevatten Bloomberg-memes, zei Reid.

Het bedrijf heeft in het verleden nooit politieke campagnes uitgevoerd, maar de leiders zeiden dat ze niet op partijen hadden gestemd door deel te nemen aan deze inspanning. Founding partner Max Benator zei dat het bedrijf dit soort berichten alleen zou accepteren als ze dachten dat ze er organisch uitzagen voor de meme-gemeenschap.

“Ik vind dit heel dapper”, zei Benator. “We werden op een ochtend wakker en ieders Instagram-feeds in het hele land zaten vol met deze komische inhoud, die eigenlijk uit het niets kwam.”
Zijn reactie

Joe Gagliese, oprichter en CEO van het agentschap Viral Nation, zei dat pagina’s als @ F *** Jerry in hun ruimte worden beschouwd als ‘premium publishers’ en meestal de duurste zijn. Hij zei dat gesponsorde berichten en “verhalen” normaal zouden variëren tussen $ 50.000 en $ 100.000.

Gagliese merkte op dat de Bloomberg-post golven had gemaakt in de wereld van memes, maar niet allemaal op een positieve manier, en merkte op dat sommige gebruikers memes maakten om het beleid van Bloomberg in het verleden te bekritiseren.

“Ze zien het niet als authentiek,” zei hij. “Ze vechten terug door die meme te nemen en er een negatieve meme van te maken.”

Gagliese zei ook dat het riskant zou kunnen zijn voor de campagne van Bloomberg om een ​​account te gebruiken dat een van zijn campagneplatforms heeft bespot of uit harmonie leek te zijn met zijn overtuigingen.

“Alles is leuk, maar het komt niet overeen met wat je van Mr. verwacht Bloomberg, “zei hij.

Jason Wong, CEO van Wonghaus Ventures, die ook een Tumblr-meme-account maakte op asian.tumblr.com en de “Holy Meme Bible” maakte, en zei dat de hele campagne “perfect geformuleerd was om viraal te worden”.

Wong zei dat de zin uit de meme-onthulling (“ja, dit wordt echt gesponsord”) voor enige verwarring zorgde en aanspoorde tot de vraag of de post daadwerkelijk gesponsord was.

“Ze laten het er in feite uitzien als:” Het is een grap, ze hebben geen [gesponsorde post]. Maar misschien doen ze het … “Dus beginnen mensen inhoud te maken die op zichzelf lijkt”, zei hij.

Het formaat van de meme, waardoor het eruit ziet als een direct berichtgesprek, kan eenvoudig worden gerepliceerd, zei Wong. En het is zeker gebeurd.

“Er is veel gratis media voor Mike Bloomberg”, zei hij.

Wat betreft de negatieve meme, vond Wong niet dat Bloomberg er iets om moest geven.

“Op dit punt, zelfs als mensen er negatieve dingen over maken, praten ze er nog steeds over,” zei hij.

Wat betreft het volgende: “Voor deze campagne proberen ze geen berichten te verspreiden. Dit gaat echt over het verzachten van zijn imago als een aangename man … Deze meme is beschamend en zeer opzettelijk. Ze willen niet dat het er te origineel of te reclame uitziet. Mensen weten dat het gruwelijk zou zijn als hij memes over zichzelf zou maken. Maar laten we het nog steeds doen om zijn imago te verzachten. “

Hij zei dat de boodschap zich in de toekomst waarschijnlijk meer zal richten op het beleid of de campagne zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *