Huawei heeft aangekondigd dat de Mate XS kan worden gevouwen met een duurzamer display en een snellere processor

huawei

En met een zeer bekende vormfactor

Een jaar na de aankondiging van zijn debuut Mate X-vouw keerde Huawei terug met zijn opvolger, Mate XS. Hoewel dit apparaat extern lijkt op het origineel, zegt Huawei dat het een duurzamer uiterlijk heeft en een opnieuw ontworpen scharnierfunctie. Het heeft ook een snellere processor, Kirin 990. Helaas, vanwege de voortdurende aanwezigheid van Huawei op de Amerikaanse entiteitenlijst, zal het apparaat niet worden vrijgegeven met Google-applicaties of -services, wat betekent dat het geen toegang krijgt tot de Google Play Store. Het zal volgende maand worden uitgegeven op “wereldmarkten” buiten China voor € 2.499.

Dit keer zei Huawei dat het een “quad-layer” constructie gebruikte voor het scherm op Mate XS, waarvan hij zei dat het sterker moest worden. Aan de bovenkant zitten twee lagen polyamidefilm, die aan elkaar kleven met behulp van heldere lijm. Daaronder bevindt zich een flexibel OLED-display. Dan is er een zachtere polymeerlaag die fungeert als een kussen en de laatste laag om deze te verbinden met het hoofdlichaam van het apparaat. Dit is echter nog steeds een constructie die volledig van plastic is gemaakt; er is hier geen glas bij betrokken zoals we zagen met de Samsung Galaxy Z Flip.

Huawei beweert ook zijn scharnierontwerp te hebben verbeterd en zegt dat het veel soepeler en duurzamer aanvoelt dan de originele Mate X. Helaas heb ik nooit de kans gekregen om het originele apparaat te vouwen om een ​​directe vergelijking te maken, maar het Mate XS-model waarmee ik in het briefingbedrijf in Londen kon spelen, voelde behoorlijk sterk in de beperkte tijd die ik ermee doorbracht.

Beide verbeteringen kunnen repetitief klinken, maar ze pakken het grootste probleem aan dat is opgeworpen over het oorspronkelijke gevouwen apparaat en is relatief onbewezen. Naast het eerste spraakmakende Galaxy Fold-probleem waarmee Samsung vorig jaar te maken kreeg, vond een recensent dat hun Motorola Razr na een week gebruik problemen had. En het YouTube-kanaal JerryRigEverything bekritiseerde hoe gemakkelijk het was om het scherm op de Galaxy Z Flip te krassen, ondanks het gebruik van glas in de constructie.

Naast de specifieke elementen van een opvouwbaar apparaat, zijn er een paar kleine prestatieverbeteringen die goed aanvoelen gezien het achtervoegsel “S” van het apparaat. De processor is geüpgraded van Kirin 980 naar Kirin 990, wat betekent dat hij nu een geïntegreerde 5G-modem heeft in plaats van afzonderlijke componenten. Huawei zei ook dat het koelsysteem van de mobiele telefoon opnieuw werd ontworpen om de opvouwbare delen van het apparaat te overbruggen.

Aan de softwarekant zei Huawei dat Mate XS maximaal drie applicaties tegelijkertijd kan weergeven, met een aan de linkerkant van het scherm, een aan de rechterkant en de derde in een zwevend venster. U kunt ook twee exemplaren van dezelfde toepassing tegelijkertijd openen. U wilt bijvoorbeeld een lijst met hotels open houden en tegelijkertijd naar afzonderlijke lijsten kijken. Huawei bevestigde dat het apparaat de nieuwste versie van de open-source versie van Android gebruikt, met Huawei Mobile Services, niet Google-services.

Als dit niet het geval is, heeft dit apparaat specificaties die vergelijkbaar zijn met de originele Mate X. 5G is niets nieuws, dit apparaat heeft een 4.500 mAh-batterij zoals zijn voorganger en de camera-hardware bestaat nog steeds uit een hoofd 40/40 megapixel f / 1.8 camera, een 8- f / 2.4 megapixel telecamera, een 16 megapixel f / 2.2 ultrawide camera en 16 detectiecamera’s 3D-diepte. De schermspecificaties en algemene vormfactor veranderen ook niet. Het 8 inch-scherm is nog steeds rond de buitenkant van het apparaat gevouwen en het hoofdscherm meet nog steeds 6,6 inch als het wordt gevouwen.

In tegenstelling tot de originele Mate X, die alleen in China werd uitgebracht, zei Huawei dat de nieuwe Mate XS zal worden uitgebracht in “de wereldmarkt”. Het model van € 2.499 is uitgerust met 8 GB RAM en 512 GB interne opslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *