Mark Zuckerberg verlegde de focus van Facebook naar de groep na de verkiezingen van 2016 en veranderde de manier waarop mensen de site gebruiken

CEO Facebook Mark Zuckerberg

Dennis Neymit, een 25-jarige chemisch ingenieur uit San Francisco, had zijn ticket voor een electro-popconcert al meerdere dagen zonder succes proberen te verkopen, dus besloot hij het uiteindelijk aan hem te geven.

“Dien mijn 2 tixes vanavond in bij GAMH!” Neymit gepost op een privé Facebook-groep genaamd Clever Girls, waar meer dan 11.600 Bay Area muziekfans liedjes, nieuws, rapmemes en concertkaartjes met elkaar deelden.

“Ik kan het niet meer, maar ik hoop dat jullie kunnen genieten van hun beatz en emotionz,” plaatste Neymit, samen met screenshots van hun tickets en QR-codes.

Tickets worden onmiddellijk opgeëist.

“Ik voel me beter als ik weet dat andere mensen plezier hebben,” zei Neymit

Neymit’s gebruik van Facebook weerspiegelt veranderingen in het aantal mensen dat nu sociale netwerken ervaart. Hoewel vele jaren geleden nieuwsfeeds vol stonden met automatisch afgespeelde video’s, echte en nepnieuwsartikelen en absurde onzin van racistische ooms of bekenden uit de middelbare school, legt Facebook nu meer nadruk op groepsinhoud die lid is geworden van de gebruiker.

Sinds 2017 heeft Facebook te maken met de impact van Russische interventie tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, het Cambridge Analytica-schandaal in 2018 en de lancering van vier bedrijfsgerichte onderzoeken in 2019. Maar ondanks belangrijke obstakels en negatieve berichtgeving in de pers. , Facebook-gebruik blijft stijgen, van 1,86 miljard maandelijkse gebruikers in februari 2017 tot 2,5 miljard maandelijkse gebruikers in december.

Hoewel Facebook geen gedetailleerde statistieken deelt over hoe gebruikers tijd op de site doorbrengen, geeft de groep mensen nieuwe redenen om de site regelmatig te controleren. In april 2019 zei Facebook dat er meer dan 400 miljoen mensen in de groep zaten die ze als zinvol beschouwden. (Het bedrijf bepaalt “zinvol” door middel van enquêtes en door te kijken hoe ze bij die groepen betrokken zijn, bijvoorbeeld of ze daar vrienden hebben en hoeveel ze omgaan met de mensen in hen.)

“Groeifocus op groepen is strategisch en goed ontworpen”, zegt Daniel Newman, hoofdanalist bij Futurum Research, dat zich richt op digitale technologie. “Dit maakt gebruikers langer op de site en levert rijke en oogstbare gegevens voor Facebook en zijn adverteerders.”

Gebruikers lijken het ook leuk te vinden. “Facebook-groepen zijn een geweldige manier voor mensen om hun sociale media-ervaring aan te passen door contact te maken met anderen met vergelijkbare interesses en behoeften,” zei Hugo Cesar, die beheerder is van de “Bay Area Conscious Bay Community Housing Council”, een groep die wordt gebruikt door meer van 71.600 gebruikers om huisvesting te vinden in de San Francisco Bay Area.

‘Zinvolle gemeenschap’

Facebook begon zijn nadruk te verleggen van de nieuwsfeed naar groepen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 2016.

Op dat moment werd het bedrijf bekritiseerd omdat het niet meer deed om de verspreiding van vals nieuws en verkeerde informatie te voorkomen. Als onderdeel van zijn reactie heeft Facebook-CEO Mark Zuckerberg in februari 2017 een notitie van 6000 woorden gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe sociaal netwerken zal verbeteren door zich te concentreren op het ondersteunen en creëren van een veilige community.

Zuckerberg merkte op dat meer dan 100 miljoen gebruikers lid zijn van Facebook-groepen die “zeer betekenisvol” zijn, maar hij zei dat de meeste mensen zelf geen groepen zoeken.

“Er is een echte kans om meer van ons te verbinden met groepen die een betekenisvolle sociale infrastructuur in ons leven zullen zijn”, schreef Zuckerberg destijds. “Als we ons advies kunnen verbeteren en een miljard mensen kunnen helpen een betekenisvolle gemeenschap te vormen, kan dit onze sociale orde versterken.”

Sindsdien heeft Facebook de stap gezet om groepen te benadrukken, vaker inhoud van hen te tonen in tijdlijnen van gebruikers en marketing te gebruiken om groepen te promoten, inclusief het betalen van ongeveer $ 10 miljoen om advertenties van 60 seconden te tonen tijdens de Super Bowl LIV.

“Wat je ook leuk vindt, er is een Facebook-groep voor je”, zei het bedrijf in een advertentie, waarin veel groepen te zien waren, waaronder rotsklimgroepen en andere groepen gericht op het verzamelen van stenen.

Er is geen limiet aan de focus van deze groep. Er zijn groepen gewijd aan het helpen van mensen bij het vinden van huisvesting, anderen richten zich op speciale interesses zoals ambachtelijk bier, groepen die specifieke gemeenschappen dienen zoals veteranen en groepen die zich richten op vrouwen in de vrachtwagenindustrie.

“Dit is de nieuwe en moderne AOL-chatroom georganiseerd door een verscheidenheid aan onderwerpen en interesses,” zei Crystal Aminzadeh, een admin van de groep “Rubbing Becca Tilley & Tanya Rad”, die bedoeld is voor fans van podcasts met dezelfde naam. Deze groep telt meer dan 27.000 leden.

“Het brengt mensen uit alle lagen van het leven samen die misschien een gemeenschappelijk belang hebben. In dit geval delen ze dezelfde liefde voor deze podcast, “zei Aminzadeh.
Soundboks

Merken kunnen Facebook-groepen gebruiken om met fans in contact te komen.

Soundboks is bijvoorbeeld een Deens bedrijf dat Bluetooth-luidsprekers populair maakt. Het bedrijf gebruikt verschillende Facebook-groepen om aankondigingen te plaatsen, terwijl fans ze gebruiken om verschillende manieren te bespreken om toegang te krijgen tot luidsprekers, video’s van hun Soundboxen in actie te plaatsen of Soundboks te vergelijken met andere sprekers. Omdat Soundboks nog steeds een jong bedrijf is, vertrouwt hij ook op mensen in zijn groep om de sprekers van het bedrijf te laten zien aan potentiële klanten.

“Dit moedigt veel mensen echt aan om te kopen wanneer ze deze actieve gemeenschap zien,” zei Collin Burdette, Soundboks rechtstreeks coördinator van gemeenschapsondersteuning. “Zie negatieve dingen, zie positieve dingen – we proberen ze niet te censureren.”
Veel hangt af van de admin

Het runnen van deze groep is geen gemakkelijke taak. De groepsbeheerder en moderator die met CNBC spraken, zeiden dat hun inspanningen gemakkelijk 8 of meer uren per week konden doorbrengen.

Deze gebruikers bekijken rode meldingen op hun Facebook-tabblad van gebruikers die toestemming hebben gevraagd om lid te worden van een groep of rapporteren van groepsleden die inhoud hebben gemarkeerd als spam, intimidatie of gewoon een onderwerp en geschonden groepsregels, onder andere.

Facebook heeft deze gebruikers meer tools gegeven om hun groepen beter te runnen. Een beheerder van een privégroep kan bijvoorbeeld een formulier voor het goedkeuren van lidmaatschap instellen, waarbij aanvragers een paar eenvoudige vragen moeten beantwoorden die kunnen worden gebruikt om bots of ongewenste gebruikers te filteren.

“Voordat ik beheerder werd, waren er veel bots en trollen,” zei Aminzadeh. “Ik heb vragen toegevoegd voor leden die hebben gevraagd mee te doen en die moesten deze beantwoorden. De vragen zijn specifiek voor de podcast, zodat de luisteraar alleen kan antwoorden. “

Sommige oudere groepen richten zich op informele onderwerpen zoals ‘slimme meisjes’ die niet veel werk van de beheerder vereisen, maar anderen die zich op verdeeldheid onderwerpen, kunnen in grote gevechten uitbreken.

Dit is bekend in de groep “Gulf Coast Aware Community Housing Council”. Meestal gebeurt dit wanneer iemand een openingsruimte plaatst en andere mensen hem bekritiseren of bespotten omdat hij te duur is, uitbreken in een online “klassenoorlog” wanneer mensen andere leden beginnen aan te vallen op basis van hun politiek, ras of seksuele geaardheid, zei de Cesar-groepsbeheerder.

“Dit gebeurde verschillende keren toen ik thuiskwam van mijn werk of ‘s ochtends wakker werd en mijn telefoon alleen maar controleerde om een ​​aantal dwaze meldingen, tonnen gemelde opmerkingen en verzoeken om berichten op Facebook Messenger te vinden,” zei Cesar.

Een bericht werd een heel groot gevecht zodat het meer dan 500 reacties kreeg, zei Cesar.

“Het was een klassenoorlog waarbij mensen elkaar aanvielen terwijl ze betrokken waren bij politiek, raciale kwesties, discriminatie, seksuele geaardheid, enz.”, Zei hij. “Het was een totale puinhoop en alleen omdat iemand een kamer te huur heeft geplaatst, kan dit meer dan $ 2000 per maand zijn.”

Het bedrijf is ook onder vuur gekomen omdat het niet meer doet aan privégroepen van politie die worden gebruikt om haatinhoud te filteren. Dit werd een probleem voor Facebook in juli 2019 toen ProPublica een privégroep ontdekte die nu en eerder door Border Patrol-agenten werd gebruikt om grappen te maken over de dood van immigranten of afwijkende opmerkingen over Rep. Alexandria Ocasio-Cortez.

Sommige beheerders merkten op dat Facebook meer kon doen om hen te helpen.

Eén ding zal de topgroepbeheerders meer ondersteuning bieden, zei Thomas Mahler, de “Burning Flipside Flipizens-admin”, een groep van meer dan 13.500 gebruikers gericht op de brandercommunity in centraal Texas.

“Het zou leuk zijn om menselijke interactie op een beter niveau te hebben met Facebook en de groep admin en moderator,” zei Mahler. “Het dichtst bij mij wordt uitgenodigd voor een Facebook-leiderschapsconferentie, maar zelfs die uitnodiging voelt meer automatisch en steriel aan dan ik leuk vind.”

Een Facebook-woordvoerster zei dat omdat groepsgroottes verschillen, er geen eenduidige oplossing is voor alles wat een beheerder kan gebruiken voor hun groepen. Het bedrijf heeft ook stappen ondernomen om de groepsbeheerder te ondersteunen, waaronder het lanceren van de ondersteuningspagina voor beheerders, een speciaal team dat ondersteuning biedt aan en leert van “leiders van de wereldwijde gemeenschap” en een Facebook-groep samenstelt die bestaat uit groepsbeheerders, zei een woordvoerder van Facebook.

De tool helpt, maar de beheerder vindt dat Facebook altijd meer kan doen om feedback van de beheerder te krijgen voor nuttige hulpmiddelen, hun behoeften en andere problemen die zich voordoen.

“We bouwen aan een community, maar Facebook zelf lijkt beter te moeten werken om een ​​community te bouwen die ons ondersteunt,” zei Mahler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *