Microsoft sneed de inkomstenstroom van deze gamemaker, dus bouwde hij zijn eigen opvolger

Sam Kaufmann

Sam Kaufmann bevindt zich op een digitaal eiland. Zijn bedrijf, Random Salad Games, is de grootste advertentie-ondersteunde applicatie-ontwikkelaar op Microsoft Windows, die een bijzaak is geworden in de mobiele markt die nu wordt gedomineerd door Apple en Google.

Dat is nog steeds een goede zaak voor Kaufmann. Hij zei dat het jaarlijkse inkomen op nummer zeven was, genoeg om een ​​handvol ontwikkelaars te betalen. De meest populaire Random Salad-titel is “Simple Solitaire”. Het bedrijf heeft ongeveer 20 andere casual games, waaronder “Simple Mahjong”, “Hearts Deluxe” en “Dice King”, meestal gespeeld door mensen die moe zijn van het werken op hun pc of misschien thuis met hun Surface-tablets.

Dus toen Microsoft vorige maand in een kort blogbericht aankondigde dat het zijn services stopte waarmee ontwikkelaars geld konden verdienen door middel van advertenties, was er niets riskanter dan Kaufmann. Gelukkig heeft hij een gevoel op basis van de prestaties en de kwaliteit van de advertentie, dat een dergelijke stap zal komen en deze al maanden heeft voorbereid.

In plaats van zijn negen jaar oude bedrijf te laten verwelken, begon Kaufmann zijn eigen software-ontwikkelingstool (SDK) te bouwen die hetzelfde type geprogrammeerde advertentienetwerken kon gebruiken dat Microsoft had gebruikt. Dat maakte hem zijn spel gevuld met de promotie van banners om geld te verdienen. Hij belde het Pubfinity-product en is momenteel alleen gebruikt voor de Random Salad-game en is van plan het binnenkort aan andere ontwikkelaars te lanceren.

“Mijn directe behoefte is om geld te verdienen met mijn eigen sollicitatie”, zegt Kaufmann, gevestigd in Philadelphia. “Het uiteindelijke doel is om Pubfinity te positioneren als een vervanging voor de ontbrekende Microsoft SDK.”

In de beweging van Microsoft naar een marktkapitalisatie van een biljoen dollar en de transformatie van CEO Satya Nadella in een cloud-powerhouse, slaagden niet alle strategische inspanningen erin. Microsoft loopt bijvoorbeeld ver achter bij Amazon en Google op het gebied van spraakgestuurd computergebruik en heeft moeite om het enorme leiderschap van Salesforce in klantrelatiebeheersoftware te verminderen, ondanks het feit dat het in 2016 $ 27 miljard aan LinkedIn heeft uitgegeven.

Maar er waren geen flagrante mislukkingen zoals mobiele telefoons, waarbij Microsoft grote plannen had voor het besturingssysteem van de smartphone als onderdeel van de Windows 10-release in 2015. Bij het lanceringsevenement voor Windows 10-apparaten in oktober van dat jaar vertelde Nadella een publiek in New York dat ” we bouwen de meest productieve mobiele telefoon ter wereld. ” Panos Panay, die destijds vice-president was van de apparaatgroep, beschreef “de kracht van Windows in je zak steken”.
Gelegenheid verloren

Voor ontwikkelaars zoals Kaufmann, die Windows leven en ademen, lijkt dit een kans om een ​​breder publiek te bereiken met hun mobielvriendelijke applicaties. Random Salad heeft verschillende titels op Android, maar probeert niet eens te concurreren op de enorme iOS-markt, waar miljoenen ontwikkelaars vechten om te downloaden. Kaufmann vertrouwde op Microsoft voor vrijwel alle inkomsten van zijn bedrijf.

Maar ondanks zijn sterke investering en marketing, kan Microsoft het Apple-Google-duopolie nooit breken. In januari 2019 zei het bedrijf dat het Windows Mobile niet langer zou ondersteunen en adviseerde klanten om over te schakelen naar een iPhone- of Android-apparaat.

Vanaf daar begon Kaufmann te voelen dat Microsoft zijn eetlust verloor om door advertenties ondersteunde games op andere Windows-apparaten te helpen. Er zijn spamadvertenties en Black Hat-acteurs profiteren van hun vermogen om het systeem te infiltreren en goedkoop geld te verdienen. Kaufmann zei dat het duidelijk werd dat Microsoft, die niet veel of geen inkomsten uit advertenties ontving, de inspanning lastiger vond dan de waarde ervan.

In zijn blogpost op 31 januari zei Microsoft dat het het platform voor het genereren van inkomsten vanaf 1 juni zou sluiten en tot die tijd regelmatig inkomsten voor ontwikkelaars zou betalen.

Een woordvoerster van Microsoft weigerde leidinggevenden voor het interview te bieden. In een e-mailverklaring zei het bedrijf: “We zijn altijd op zoek naar manieren om het bedrijf voor de lange termijn te laten groeien en dit is een geval waarin we kansen zien om partners en markten binnen te laten en betere ondersteuning te bieden voor informatie over gaming en in-app-advertentieoplossingen. “

In een poging de leegte te vullen, moest Kaufmann de focus van zijn ontwikkelingsteam verleggen naar een geheel nieuwe markt voor hem: advertentietechnologie. Hij heeft maandenlang gepraat met adverteerders, onderzoek gedaan naar best practices en geprobeerd te achterhalen wat Microsoft goed deed en wat fout was. Hij moest ook concurreren met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een privacywet die in 2018 van kracht werd en consumenten meer controle gaf over hun digitale gegevens.

“Dat was een grote taak voor mij,” zei Kaufmann.

Pubfinity staat open voor andere toepassingen, zei Kaufmann, maar hij is alleen van plan samen te werken met een aantal hoogwaardige ontwikkelaars totdat het netwerk klaar is voor een bredere lancering. Kaufmann zei dat het bedrijfsmodel in ontwikkeling is, maar zal worden ontworpen om ervoor te zorgen dat het product zoveel mogelijk ontwikkelaars kan bereiken.

Een potentiële partner is Fons Sonnemans, een ontwikkelaar gevestigd in Nederland. Zijn bedrijf, Reflection IT, heeft bijna een decennium besteed aan het maken van op Windows gebaseerde games, waaronder “Sudoku Free” en “Hearts Pro”. Sonnemans zei dat hij van Pubfinity en andere Microsoft-vervangers, zoals Vungle, hoorde over het gebruik van hun netwerk voor zijn toepassingen.

“Ik zal wat proberen met mijn spel en kijken welke het beste werkt en dan mijn spel naar het beste verplaatsen”, legde Sonnemans uit. Hij zei dat het gemakkelijk was om nieuwe advertentietools in het spel op te nemen, maar in termen van of hij zoveel geld zou kunnen verdienen met wat hij in het verleden had, “het bewijs is in het eten van pudding”, zei hij. het woord.

Online games zijn een bijzaak voor inwoners van Sonnemans, wiens belangrijkste taak bestaat uit training voor softwareontwikkeling. Maar hij zei dat de applicatie een aanzienlijk inkomen opleverde, vooral op momenten gedurende het jaar waarin het trainingsbedrijf traag was.

“Dit is niet mijn enige inkomen, maar ik heb dat inkomen nodig,” zei Sonnemans.

Als Kaufmann van Pubfinity een aantrekkelijk alternatief voor Windows-ontwikkelaars kan maken, zal Random Salad hiervan profiteren, omdat adverteerders en gebruikers de neiging hebben weg te rennen. Kaufmann zei dat hij streefde naar een sluitingsdatum in juni om Pubfinity meer beschikbaar te maken.

“We zullen een zeer rigoureus beoordelingsproces hebben”, zei hij. “We willen dat dit een verbetering is en er een plek van maken waar ontwikkelaars geld kunnen verdienen, maar de kwaliteit van hun aanbod niet opofferen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *