N26-klanten voelen zich ‘verraden’ door het besluit van de Duitse digitale bank om het VK te verlaten

N26

Duitse online bankklanten N26 zeiden dat ze zich “boos” en “verraden” voelden door de beslissing van het bedrijf om het VK te verlaten.

De in Berlijn gevestigde N26 heeft vorige week aangekondigd dat het niet langer in het land kon opereren omdat het na de Brexit niet over de juiste vergunning zou beschikken. Opstarten sluit alle VK-accounts op 15 april.

Het bedrijf huldigde het VK in oktober 2018 in, meer dan twee jaar na het VK-referendum over het EU-lidmaatschap en zes maanden voordat de Brexit oorspronkelijk was gepland.

Miguel Frias Mosquea, een in Londen gevestigde N26-klant, vertelde CNBC dat hij zich “boos” voelde omdat N26 zijn vertrek in Engeland de schuld gaf van Brexit: “Dit is vals nieuws.”

“Ze hebben zeker een excuus nodig voor investeerders en geven Brexit de schuld, niet vanwege managementfouten of gebrek aan kennis over hoe om te gaan met de Britse markt”, zei de 33-jarige man. “Het is beter om te doen alsof het niet hun eigen falen was.”

Een andere, Ian Cook, zei dat hij zich “teleurgesteld” voelde over het sluiten van de N26 K. en zei dat hij een fan was van het aanbod van het bedrijf, nadat hij het in juli 2019 was gaan gebruiken.

“Ze zijn nog steeds mijn enige bankiers, dus ik heb nog nooit een andere bank gebruikt,” zei Cook, gevestigd in het Britse graafschap West Midlands. “Ik geef de voorkeur aan N26 dan andere banken vanwege de ‘extra’s’ die bij de rekening horen.”

Cook, 62, zei dat hij zich ook “verraden” voelde omdat N26 “nooit een indicatie gaf dat het VK dat de Europese Unie verlaat de handel voor hen moeilijk zou maken.” Hij voegde eraan toe: “Ik geloof niet dat Brexit de schuld heeft.”
Wat is N26?

N26 is een van de nieuwe typen takloze bankuitdagers die marktaandeel willen winnen van oude spelers met hun gelikte applicaties en mond-tot-mondreclame. In Groot-Brittannië was het aangekomen op een markt die was overspoeld met bankuitdagers, van Monzo tot de revolutie.

N26 heeft zijn Britse klantnummer niet publiekelijk onthuld, maar volgens rapporten heeft het slechts 200.000 klanten in het VK weten aan te trekken sinds het daar in 2018 opende. Monzo, zijn naaste rivaal, heeft 3,6 miljoen klanten aangenomen sinds het werd opgericht in 2015.

Andrew Bowen, CEO van een persoonlijke financiële vergelijkingssite gevestigd in Cardiff, Wales, PocketRate genoemd, zei dat, hoewel hij zelf geen N26-gebruiker was, de bankklanten die met hem communiceerden “teleurgesteld waren dat N26 zich had teruggetrokken”.

Hij voegde er echter aan toe: “Dit zijn de soorten klanten die de Monzo- of Starling-applicaties eerder hebben gedownload.”

Na de aankondiging van N26 aan klanten dat ze hun activiteiten in het VK zouden beëindigen, gebruikten rivalen Starling en Monese het als een marketingmogelijkheid om te profiteren van het verlies van concurrenten.

“Heb je net ontdekt dat je bank Brexit snel maakt? Maak je geen zorgen – we blijven hier, ‘zei Starling in een tweet. “Als u een GBP Brexit-proof account nodig heeft, kunnen wij uw perfecte match zijn,” tweette Monese.

Mosquea zei dat hij de voorkeur geeft aan het aanbod van Monzo en Revolut boven N26 en beweert dat “N26 klantenservice ontbreekt.”
‘Het spijt ons’

N26 van zijn kant zei dat het de bedoeling was “altijd in het VK te wonen”. maar dat de resultaten van de verkiezingen van december en de ondertekening van de Brexit in de wet “betekent dat we te zijner tijd niet in het VK met onze Europese bankvergunning kunnen opereren”.

“Zodra het duidelijk is dat we de Britse markt moeten verlaten, communiceren we dit aan onze klanten om zo open en transparant mogelijk te zijn,” vertelde N26 aan CNBC in reactie op klantenkritiek.

“We betreuren het dat we moeten vertrekken en we begrijpen dat dit teleurstellend zal zijn voor onze klanten, en onze prioriteit is nu om voor een soepele overgang voor hen te zorgen.”

N26 werd opgericht in 2013 en heeft wereldwijd 5 miljoen indrukwekkende gebruikers. Het zei dat 250.000 van hen in de VS waren waar ze vorig jaar werden gelanceerd, en het bedrijf is momenteel van plan naar het volgende Brazilië te gaan.

Het bedrijf heeft meer dan $ 680 miljoen opgehaald van investeerders, waaronder mede-oprichter van PayPal Peter Thiel, miljardair Li Ka-shing uit Hong Kong en de Chinese technologiegigant Tencent. Dat was vorig jaar $ 3,5 miljard waard, waarmee het een van de grootste fintech-bedrijven in Europa is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *