Rihanna’s lingeriemerk werd beschuldigd van misleidende marketing door een reclamewaakhondgroep

Rihanna

Truth in Advertising, een non-profit reclamewaakhond, heeft misleidende marketingklachten ingediend bij FTC en de toezichthouders in Californië tegen Savage X Fenty, het lingeriemerk van Rihanna.

Savage X Fenty heeft miljoenen investeringen aangetrokken en is geprezen om zijn inclusieve omvang en diverse marketing.

Maar Truth in Advertising beweert dat lingeriebedrijven bedrieglijk kortingen en prijzen promoten die alleen beschikbaar zijn voor consumenten die deel uitmaken van het lidmaatschapsprogramma van het bedrijf, zonder dat feit duidelijk te vermelden in hun marketing. Het zei dat consumenten door het bedrijf zijn geregistreerd in “Xtra VIP-lidmaatschap” zonder de algemene voorwaarden duidelijk te vermelden, zoals de noodzaak om “elke maand bevestigende actie te ondernemen om terugkerende maandelijkse kosten te voorkomen.”

CNBC heeft de site beoordeeld en geconstateerd dat de prijzen voor goederen in gebreke blijven met de “VIP” -prijzen, zonder de optie te bieden om tegen “normale” prijzen te kopen. Wanneer u naar een winkelmandje navigeert en een item is toegevoegd, wordt ook “Maandelijks Savage X-lidmaatschap” automatisch toegevoegd, zonder de prijzen te wijzigen. De enige manier om te weten dat het lidmaatschap meer facturen genereert, is door op de kleine knop ‘Meer informatie’ te klikken, waarin wordt uitgelegd dat een maandelijkse vergoeding van $ 49,95 in rekening wordt gebracht, of door de beschrijving rechts van de kassa-optie te lezen.

De klacht zegt ook dat retailers “annulerings- en omleidingstactieken” gebruiken om het voor consumenten moeilijk te maken hun lidmaatschap te annuleren, en dat vertelt consumenten dat maandelijkse facturen kunnen worden gebruikt als winkeltegoed, maar dat kunnen ze niet tenzij ze $ 49,95 of meer uitgeven.

Volgens de klacht adverteert het bedrijf op sociale media zoals Instagram, Facebook, TikTok en YouTube, gebruikt het zijn eigen kanaal, koopt advertenties en gebruikt het beïnvloeders.

De FTC-klacht beweerde ook dat veel Fenty-beïnvloeders hun materiële banden met het bedrijf niet hadden bekendgemaakt. De organisatie zei dat het “een steekproef van 70 posts op sociale media had geïdentificeerd door 21 verschillende beïnvloeders die op bedrieglijke wijze reclame maakten voor Savage X Fenty-producten. Deze berichten bevatten niet voldoende informatie over de materiële banden van beïnvloeders met bedrijven, hetzij door geen enkele openbaarmaking op te nemen, inadequate en onduidelijke taal te gebruiken om relaties uit te drukken of door informatie op plaatsen te plaatsen die gemakkelijk door consumenten worden genegeerd. , “

In een e-mail aan CNBC die dinsdagavond werd verzonden, zei Emma Tully, Senior Director van Brand and Communications, dat het bedrijf van mening is dat ze zich houden aan de wetgeving inzake consumentenbescherming en nog geen vragen van de FTC hebben ontvangen. Hij zei: “Hoewel we meestal geen publieke antwoorden geven, doen we het omdat deze beschuldigingen onjuist zijn en gebaseerd zijn op misvattingen over ons bedrijf.”

Tully zei dat het bedrijf “trots is op zijn flexibele lidmaatschapsprogramma omdat het ons in staat stelt om ongeëvenaarde kwaliteit en waarde aan onze klanten te bieden” en claimt een hoge Promoter Net-score en een “A” -beoordeling van het Better Business Bureau te hebben. Hij zei dat het bedrijf ‘veel bekendheid van lidmaatschapsvereisten’ gaf in de winkelervaring en in advertenties, en klanten beweerden dat ze ‘altijd’ online konden annuleren via live chat of aan de telefoon.

“Hoewel we alle feedback serieus nemen, zijn we ervan overtuigd dat we ons houden aan de wetgeving inzake consumentenbescherming”, schreef hij.

Het moederbedrijf van Fenty, TechStyle Fashion Group, heeft in het verleden de aandacht gevestigd op soortgelijke praktijken. Het bedrijf, voorheen JustFab Inc., ontving enkele jaren geleden veel klachten voor het model van het “VIP-lidmaatschap” -abonnement, dat volgens critici niet heeft uitgelegd wanneer consumenten zich hebben aangemeld voor terugkerende maandelijkse betalingen.

JustFab betaalde $ 1,8 miljoen om in 2014 een rechtszaak over consumentenbescherming voor misleidende advertenties te regelen. Tot de merken behoren ook Fabletics Kate Hudson (die soortgelijke klachten heeft ontvangen, beschreven in een BuzzFeed 2015-onderzoek) en Shoedazzle.

Klachten verzonden naar het advocatenkantoor van Santa Cruz County District in Californië beschuldigen TechStyle van het overtreden van de door de staat Californië vastgestelde beoordeling van 2014, die bedrijven en partners verbiedt om valse of misleidende verklaringen af te leggen over producten of diensten, alleen misleidende marketing van productprijzen en kortingen onder andere beschikbaar voor consumenten die gebonden zijn aan het VIP-lidmaatschap van het bedrijf.

Vertegenwoordigers van Savage X Fenty, TechStyle, FTC en het Openbaar Ministerie van Santa Cruz reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *