SpaceX wil ongeveer $ 250 miljoen ophalen en ruimtebedrijf Elon Musk waarderen met $ 36 miljard

StarsX

SpaceX is op zoek naar ongeveer een kwart miljard dollar aan nieuwe financiering, wanneer het Elon Musk-bedrijf op weg is naar een kritiek jaar voor zijn drie hoofdprojecten.

Het bedrijf probeert ongeveer $ 250 miljoen te halen tegen een prijs van $ 220 per aandeel, volgens iemand die bekend is met de financiering. De nieuwe verhoging zal SpaceX ongeveer $ 36 miljard waarderen, een stijging van $ 33,3 miljard eerder. Naar verwachting zal deze ronde niet worden gesloten tot de tweede week van maart, vertelden de mensen aan CNBC, en omvat een aankoopbod gelijk aan bestaande SpaceX-aandeelhouders.

SpaceX heeft niet gereageerd op CNBC’s opmerkingenverzoeken. Details van de toename kunnen veranderen afhankelijk van de marktomstandigheden tussen nu en de tweede week van maart.

Vorig jaar haalde SpaceX $ 1,33 miljard op in drie financieringsrondes. Het is een van de meest waardevolle particuliere bedrijven ter wereld en, met een steeds toenemende vraag, staan ​​SpaceX-aandelen als pre-IPO-bedrijven als een van de meest wenselijke bedrijven.

Solide fondsenwerving komt wanneer SpaceX drie belangrijke programma’s blijft ontwikkelen: Crew Dragon, Starlink en Starship.

Crew Dragon is een bedrijfsruimteschip dat is ontworpen om NASA-astronauten naar het internationale ruimtestation ISS te vliegen, evenals privé-ruimtetoeristen op meerdaagse ruimtemissies. Het bureau heeft SpaceX meer dan $ 3,1 miljard gegeven om Crew Dragon-capsules te ontwikkelen sinds het bedrijf zijn eerste capsulecontract in 2014 won. Musk zei bovendien dat SpaceX “honderden miljoenen dollars” had uitgegeven aan zijn eigen fondsen om de Dragon Crew te ontwikkelen.

De Dragon Crew Capsule voor de eerste astronautenvlucht van SpaceX is vorige week in Florida aangekomen en wordt nu definitief getest en verwerkt. Bovendien bevestigde NASA in een verklaring op 14 februari dat SpaceX als eerste astronauten uit de VS lanceert sinds het einde van het Space Shuttle-programma in 2011. Boeing, een ander bedrijf dat capsules voor NASA ontwikkelt, heeft onlangs een aantal problemen gehad. geef het ruimteschip Starliner terug.

De SpaceX-missie, “Demo-2” genaamd, zal naar verwachting worden gelanceerd tussen april en juni.

Starlink is een ambitieus bedrijfsplan om een ​​wereldwijd netwerk van kleine satellieten te creëren om snel internet op elke plek ter wereld te bieden. Starlink, bekend als de “megaconstellatie”, zal naar verwachting bestaan ​​uit een systeem dat is aangesloten op ongeveer 12.000 satellieten.

Tot nu toe heeft SpaceX ongeveer 300 Starlink-satellieten gelanceerd, die om de paar weken batches van 60 tegelijk verzenden.

Het is een enorme onderneming voor een bedrijf dat, indien succesvol, het grootste satellietoperatorbedrijf ter wereld wordt met een aantal ruimtevaartuigen. SpaceX en COO-president Gwynne Shotwell zeiden twee jaar geleden dat “het bedrijf ongeveer $ 10 miljard of meer zou kosten” om het Starlink-netwerk te bouwen.

Bovendien overweegt SpaceX om de Starlink-satellietactiviteiten te starten en deze in de komende jaren te publiceren.

Starship is de naam van de raket van de volgende generatie. De droom van Musk is dat Starship een volledig bruikbare raket wordt, zoals een commercieel vliegtuig, dat maar liefst 100 mensen naar de maan en Mars kan vervoeren.

SpaceX bouwt Starship op een locatie in het zuiden van Texas, met een lanceerplatform dat op die locatie en in Florida wordt gebouwd. Bovendien tekent SpaceX bijna een contract met de haven van Los Angeles, waar het een belangrijke productiefaciliteit zal bouwen op ongeveer 18 hectare grond nabij het hoofdkantoor van het bedrijf in Hawthorne, Californië.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *