Twitter CEO Jack Dorsey’s opmerkingen over San Francisco zijn een waarschuwingssignaal voor de technologische scene van de stad

CEO GitLab, Sid Sijbrandij

Toen Jack Dorsey, CEO van Twitter, deze week aan investeerders vertelde dat hij plannen maakt voor de toekomst met meer gedistribueerd personeel, kunnen zijn Bay Area-collega’s zich gemakkelijk inleven.

“Onze concentratie in San Francisco is ons niet langer van dienst, en we zullen proberen om een ​​veel meer gedistribueerd personeelsbestand te worden, dat we zullen gebruiken om onze uitvoering te verbeteren,” zei Dorsey op donderdag in het vierde kwartaal van Twitter over de winst en voegde eraan toe dat hij hoopte om dit jaar tijd door te brengen met reizen.

Hoewel San Francisco altijd een unieke reeks uitdagingen presenteert, is het een plek geworden die veel bedrijven niet kunnen beheren als ze zich uitbreiden. Het heeft het hoogste salaris van elke Amerikaanse stad en heeft een van de duurste onroerend goed, zowel commercieel als residentieel. Ondertussen zijn er honderden bedrijven in de buurt, waaronder de meest waardevolle ter wereld, klaar om uw ontwikkelaars en verkoopvertegenwoordigers te stropen.

Het technologische talent in de Bay Area valt niet te ontkennen. Maar met cloudinfrastructuur, hogere internetsnelheden in meer afgelegen gebieden en een nieuwe generatie communicatie- en samenwerkingstools, vinden meer bedrijven het rendabel om elders te huren. De online geldschieter LendingClub trok vorig jaar zijn personeelsbestand in San Francisco af en verhuisde banen naar Utah, en Stripe kondigde in mei aan dat ze in 2019 meer dan 100 externe ingenieurs in dienst hadden.

Zelfs Facebook-CEO Mark Zuckerberg had een tweede gedachte en vertelde onlangs een publiek in Utah dat als hij het bedrijf vandaag zou starten, hij het niet zou doen in de Bay Area.
‘De Golfregio is een bloedbad’

“De Bay Area is een bloedbad van talent”, zegt Armon Dadgar, een van de oprichters van HashiCorp, een cloud datacenterbedrijf gevestigd in San Francisco, maar met 85% van zijn werknemers op andere locaties. “Het is erg competitief, het is erg moeilijk om mensen te houden en de compensatiepakketten zijn allemaal kapot.”

Dadgar verhuisde vorig jaar vanuit de Bay Area naar Connecticut omdat haar man een baan kreeg bij Yale. Zijn mede-oprichter, Mitchell Hashimoto, woont in Los Angeles. CEO David McJannet is gevestigd in San Franciso.

HashiCorp beschrijft zichzelf als ‘de eerste afstandsbediening en volledig gedistribueerd’. De 900 werknemers zijn verspreid over de VS en ongeveer een dozijn andere landen, werken vanuit huis, lokale coffeeshops of bij bureaus op werklocaties.

Evenzo noemt open-source softwareontwikkelaar GitLab zichzelf “een bedrijf dat alleen op afstand werkt”. Mede-oprichter en CEO Sid Sijbrandij woont in San Francisco, maar GitLab heeft geen kantoren voor 1.100 werknemers in meer dan 65 landen.

Sijbrandij zei dat het bedrijf 10% van de operationele kosten heeft verlaagd door geen fysieke ruimte te huren en de andere 40% omdat het zich richtte op werving buiten de duurste gebieden ter wereld. Dadgar schat dat HashiCorp $ 10.000 tot $ 15.000 per jaar per werknemer bespaart door het grootste deel van het onroerend goed te beheren.

“Je hebt toegang tot een bredere verzameling talenten als niet iedereen naar een speciaal gebouw in San Francisco moet komen,” zei Sijbrandij. “Veel mensen die voor GitLab werken, worden goed betaald – tegen of boven de marktprijzen in hun regio. En ze kunnen werk afwisselen met activiteiten, “of het nu gaat naar de sportschool of de supermarkt of het ophalen van hun kinderen,” zei hij.

HashiCorp en GitLab zijn beide opgericht in 2012, een paar jaar nadat de technologische scene in San Francisco was begonnen, vanwege de snelle groei van Twitter, Square (een ander Dorsey-bedrijf), Uber, Dropbox, Airbnb en Stripe. Vóór het zinderende tijdperk van technologie-startups, waren bijna alle toonaangevende technologiebedrijven, behalve Salesforce, in het zuiden in Silicon Valley, waar ze grote campussen konden bezetten in rustigere steden en buitenwijken.
Een grote belastingvermindering voor het leven in SF

Twitter, opgericht in 2006, is van plan om naar het zuiden van San Francisco te verhuizen en alleen in de stad te wonen vanwege een belastingvoordeel voor 2011 dat werd gesneden voor het bedrijf en later werd uitgebreid naar anderen, als onderdeel van plannen om de sloppenwijken weer op te bouwen. stad genaamd mid-Market. Daar opende Twitter zijn huidige hoofdkantoor in 2012.

De omgeving is niet veel verbeterd ondanks de snel ontwikkelende technologiemarkt. Dakloosheid en drugsgebruik blijven ongebreideld.

Ondertussen is Twitter gegroeid van ongeveer 1.100 naar ongeveer 4.000 mensen en zijn de kosten van huisvesting in de stad enorm gestegen. De gemiddelde huurprijs voor een appartement met twee slaapkamers in San Francisco is sinds begin 2011 met 73% gestegen tot meer dan $ 4.500, volgens Rent Jungle. En het werd de stad met het hoogste salaris ter wereld voor salarissen, zei Deutsche Bank vorig jaar.

Dorsey zei dat hij nog geen concrete plannen had gemaakt voor hoe de uitbreiding eruit zou kunnen zien, maar hij klonk als een open persoon voor de HashiCorp en GitLab-aanpak, vooral na het tweeten in november dat hij naar Afrika zou verhuizen.

“Ik denk echt dat we moeten nadenken over hoe we een gedistribueerd bedrijf kunnen opbouwen, dat niet wordt belast door tijdzones, maar ervan profiteert,” zei hij op Twitter’s inkomstenoproep met analisten. “En ik denk dat het ons meer perspectief zal geven aan markten die blijven ontstaan ​​en zeer snel groeien, en tot het punt waarop zelfs onze collega’s heel, heel diep kijken in die markt en op het continent.”

Brandon Borman, vice-president van Twitter-communicatie, herhaalde het sentiment en tweette: “We blijven toegewijd aan SF, maar het inhuren van wereldwijd talent zou niet moeten vereisen dat ze hun leven worden ontnomen, hun gemeenschappen verlaten en verhuizen naar waar we kantoren hebben. “

Een ander Dorsey-bedrijf, de betalingsverwerker van Square, heeft nooit een soortgelijke aankondiging gedaan, ondanks het feit dat bijna evenveel werknemers als Twitter en minder dan een blok zijn gevestigd. Square heeft een groot satellietkantoor op St. Louis en opende dit jaar een faciliteit in Oakland, tegenover de baai van San Francisco, voor 2.000 werknemers.

Een Square-woordvoerster weigerde commentaar te geven.
De manier waarop de afstandsbediening werkt, kan werken

Technologische vooruitgang in de afgelopen decennia betekent dat externe modellen kunnen werken, dankzij cloudgebaseerde tools zoals Zoom voor video, Slack voor berichten en Google Docs voor het delen van documenten. Leidinggevenden bij HashiCorp en GitLab hebben aanvullende processen geïmplementeerd voor asynchroon werken, zodat werknemers van verschillende kanten van de wereld kunnen communiceren en samenwerken.

Ze hebben ook een jaarlijks evenement waar ze het hele bedrijf naar een bepaalde plaats vliegen – het komende HashiCorp-evenement in Atlanta – en teamleden worden aangemoedigd om minder vaak te vergaderen. Een deel van de besparingen die ze realiseerden door kantoorkosten en salarissen was gericht op een hoger reisbudget.

Om nieuwe werknemers in de mix en snelheid te houden, heeft GitLab vorig jaar Darren Murph aangenomen als hoofd lange-afstands. Murph werkt buiten zijn huis, in de stad North Carolina met een bevolking van 300, en behandelt taken zoals oriëntatie en inclusiviteit.

Hoewel hij Dorsey prees voor het erkennen van de voordelen van een gedistribueerd personeelsbestand, zei Murph dat er verschillende uitdagingen waren voor bedrijven die grote kantoren hebben en tegelijkertijd werken op afstand aanmoedigen. Het hoofdkantoor zal natuurlijk worden gezien als de ouder, en werknemers daar zullen het voordeel hebben om voor de leidinggevenden te staan ​​en hun handen op te steken tijdens vergaderingen.

“Je maakt het gemakkelijker als je vanaf het begin begint, zodat je het idee van tweederangsburgers niet introduceert,” zei Murph. “Als het ganggesprek er niet is, staat iedereen op hetzelfde speelveld.”

Niko Bonatsos, directeur van venture cataloog General Catalyst, is de afgelopen jaren op zoek geweest naar eerste start-ups op afstand, evenals nieuwe serviceontwikkelaars die zich richten op zaken als productiviteit en payroll voor gedistribueerde teams. Hij zei dat ondernemers in Silicon Valley eindelijk te weten kwamen wat hun collega’s lang geleden hadden ontdekt – dat een gedistribueerd personeelsbestand de beste manier was om lean operaties uit te voeren.

“Voor iedereen die de afgelopen twee tot drie jaar lid is geweest van het bestuur van Silicon Valley, komt dit onderwerp steeds terug”, zegt Bonatsos, wiens bedrijf een investeerder is in GitLab. “In een omgeving waar fondsenwerving misschien moeilijker wordt, met gedistribueerde teams zijn de kosten lager en heb je een veel langere basis.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *