Twitter test nieuwe manieren om verkeerde informatie te bestrijden – inclusief een op de gemeenschap gebaseerd puntensysteem

Bernie Sanders

Twitter experimenteert met het toevoegen van felgekleurde labels direct onder leugens en verkeerde informatie gepost door politici en publieke figuren, volgens een nieuwe functiedemo gestuurd naar NBC News.

Twitter bevestigde dat de gelekte demo, die toegankelijk is op openbaar beschikbare sites, een mogelijke herhaling is van een nieuw beleid om verkeerde informatie te plannen, gepland voor 5 maart.

In deze versie wordt misleidende of misleidende informatie gepost door publieke figuren direct gecorrigeerd onder de tweet door geverifieerde factoren en journalisten op het platform, en mogelijk andere gebruikers die zullen deelnemen aan de nieuwe “community report” -functie, die de demo claimt is “zoals Wikipedia.”

“We onderzoeken een aantal manieren om verkeerde informatie te overwinnen en meer context te bieden voor tweets op Twitter,” zei een woordvoerster van Twitter. “Onjuiste informatie is een kritieke kwestie en we zullen verschillende manieren testen om deze te verhelpen.”

Deze demo toont felrode en oranje badges voor tweets die als “zeer misleidend” worden beschouwd, in bijna dezelfde grootte als de tweet zelf en worden duidelijk weergegeven direct onder de tweet die gevaarlijke informatie bevat.

Voorbeelden van verkeerde informatie zijn nep-tweets over verslaggevers door House Minority Leader Kevin McCarthy, R-Calif., Tweets over wapenachtergrondcontroles door senator Bernie Sanders, I-Vt. En tweets door niet-geverifieerde Twitter-accounts die video’s hebben geplaatst op -Posting. Meerderheidshuis Nancy Pelosi, D-Calif.

De gelekte demo toont ook voorbeelden van medische informatiefouten, waaronder voorbeelden van coronavirus door een geverifieerd Twitter-account.

De komende beleidslancering wanneer het verkiezingsseizoen 2020 in de lift zit, waarbij Twitter een centrale rol speelt in verschillende dagelijkse activiteiten voor het geven en nemen van kandidaten. Donderdag plaatste de campagne van voormalig burgemeester van New York, Mike Bloomberg, een bewerkte video, waardoor het leek alsof er een lange pauze was toen hij woensdag in een democratisch debat vroeg of andere kandidaten ooit een bedrijf waren begonnen.

Vorige maand kondigde Twitter een nieuw beleid aan om tweets te verbieden die “op bedrieglijke wijze synthetische of gemanipuleerde media uitwisselen die schade kunnen veroorzaken”, zoals diep bedrog.

In een demo-iteratie kunnen Twitter-gebruikers ‘punten’ en ‘community badges’ verdienen als ze ‘te goeder trouw bijdragen en zich gedragen als goede buren’ en ‘een kritische context bieden om mensen te helpen de informatie die ze zien te begrijpen’.

Puntensystemen kunnen voorkomen dat trollen of politieke ideologen moderators worden als ze te vaak verschillen van de bredere gemeenschap in wat zij markeren als verkeerd of misleidend.

“Samen treden we op om elkaar te helpen begrijpen wat er in de wereld gebeurt en om elkaar te beschermen tegen degenen die ons zullen scheiden,” zei de demo.

Twitter herhaalt bij NBC News dat de functie voor communityrapportage een van de vele mogelijkheden is die in de komende weken kunnen worden gelanceerd

“Dit is een modelontwerp voor een optie die feedback van de gemeenschap met zich meebrengt,” zei de woordvoerder.

In de demo werd aan communityleden gevraagd of de tweet “waarschijnlijk” of “onmogelijk” “misleidend” was. Ze werden vervolgens gevraagd om te beoordelen hoeveel leden van de gemeenschap dezelfde vraag als hen zouden beantwoorden op een glijdende schaal van 1 tot 100, voordat ze uitlegden waarom de tweet misleidend was.

“Hoe meer punten je krijgt, hoe meer stemmen je telt,” zei de demo.

Verschillende andere websites hebben met succes community-moderatie gebruikt om hun platforms te beheren. Informatie op Wikipedia wordt sinds de oprichting in 2001 gemodereerd door anonieme gebruikers. Met deze informatie wordt vaak geknoeid bij het doorbreken van de nieuwssituatie door politieke actoren, waardoor een sterkere moderator soms een pagina tijdelijk kan vergrendelen.

Reddit heeft ook honderden moderatorvrijwilligers die regels instellen en handhaven voor veel van zijn gemeenschappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *