ViacomCBS zal een nieuwe streamingdienst lanceren die CBS All Access combineert met Paramount-film, Viacom-kanaal

Bob Bakish,CEO ViacomCBS Inc.

Eerste fusie. Nu arriveert de streamingdienst.

De nieuwe samenvoeging ViacomCBS werkt aan het combineren van media-assets voor een nieuwe streamingdienst die zal worden gebouwd op CBS All Access, volgens mensen die bekend zijn met de materie.

Hoewel de leidinggevenden van ViacomCBS geen definitieve beslissing hebben genomen, overwegen ze een service te creëren met advertenties die CBS All Access combineren met activa van Viacom, waaronder Pluto TV, Nickelodeon, BET, MTV, Comedy Central en Paramount Pictures, zeiden mensen die vroegen om niet te worden genoemd. omdat productbesprekingen privé zijn.

Een advertentie-vrije versie zal ook beschikbaar zijn, en de premium-versie van de streamingdienst zal Showtime bevatten, zeiden mensen. ViacomCBS-managers hebben nog geen beslissing genomen over een naam voor service of prijs, hoewel basisservices waarschijnlijk minder dan $ 10 per maand zullen zijn, zeggen twee mensen.

ViacomCBS CEO Bob Bakish heeft tot nu toe geweigerd vragen te beantwoorden over de streamingstrategie van het bedrijf, maar ViacomCBS-leidinggevenden zullen praten over de services die gepland zijn tijdens de vierde kwartaalconferentie van het bedrijf over inkomsten op 20 februari, zeiden mensen. ViacomCBS zal ook statistieken onthullen over het totale aantal abonnees dat is betaald voor bestaande streamingdiensten en voor het eerst inkomstencijfers bieden, zeiden mensen. Chief Digital Officer Marc Debevoise, CEO van Pluto TV Tom Ryan en president van de Amerikaanse netwerkdistributie Ray Hopkins heeft deze inspanning samen met Bakish geleid, zeiden twee mensen.

ViacomCBS bevindt zich tegelijkertijd vroeg en laat in een lastige positie voor de streaming-oorlog. CBS lanceerde CBS All Access in oktober 2014, meer dan vijf jaar vóór Disney +, Apple TV + en de aankomende debuut van Peacock NBC Universal en HBO Max van AT&T. Maar na de fusie op 31 december heeft het nieuwe bedrijf gewicht toegevoegd om een ​​nieuwe streamingdienst te creëren die het gevoel heeft dat het kan concurreren met het grootste streamingproduct.

Dit nieuwe product zou het laatste belangrijke streamingaanbod kunnen zijn dat op de markt komt wanneer traditionele mediabedrijven zich voorbereiden op de toekomst van kabel-tv. ViacomCBS hoopt dat consumenten waarde zullen zien in de combinatie van live sport en nieuws met film, sterke kinderprogrammering van Nickelodeon en Noggin, en programmering, geschreven of niet, zeggen mensen.

Een ViacomCBS-woordvoerder weigerde commentaar te geven.
CBS All Access bouwen

Hoewel CBS-uitzendnetwerken nog steeds vrij in de lucht zijn met antennes, heeft CBS All Access miljoenen Amerikanen aangesproken die kabels op traditionele kabels hebben doorgesneden of de mogelijkheid willen hebben om tv-programma’s te kijken waar en wanneer ze ook zijn. CBS heeft het exacte aantal klanten voor CBS All Access nog niet bepaald, maar zegt dat de service in combinatie met Showtime meer dan 10 miljoen klanten heeft.

Met CBS All Access, momenteel geprijsd op $ 5,99 met advertenties en $ 9,99 zonder, kunnen klanten alle CBS-programma’s bekijken, inclusief live sporten zoals de National Football League, op elk apparaat. Net als andere streamingdiensten heeft CBS ook native programmering voor deze service gemaakt, waaronder “Star Trek: Picard” en opnieuw opstarten vanuit “The Twilight Zone.”

De streamingstrategie van Viacom voordat ze bij CBS kwam, was om een ​​aantal kleine producten te verkopen, zoals Noggin voor $ 7,99 per maand, een service gericht op kleuterschool met populaire kinderprogramma’s zoals “Dora The Explorer” en “Paw Patrol” en BET +, een service $ 9,99 per maand, inclusief originele programmering van Tyler Perry.

Het plan van ViacomCBS is om deze streamingdienst op zijn plaats te houden, zeggen mensen, terwijl nieuwe diensten aan bestaande klanten worden verkocht. Net zoals AT&T WarnerMedia HBO Max voor dezelfde prijs als HBO heeft geprijsd, stellen ViacomCBS-leidinggevenden zich voor dat veel klanten vandaag upgraden naar een groter parapluabonnement wanneer ze beseffen hoeveel meer programmering ze krijgen met minder extra geld.

Deze nieuwe service zal ook de thuisbasis zijn van de oude Paramount Pictures-films, die eerder in licentie waren gegeven aan bestaande streamingdiensten zoals Netfilx en Amazon Prime Video. Er zijn ongeveer 3.600 Paramount-films, waaronder de films “The Godfather” en “Star Trek”. ViacomCBS krijgt ook exclusieve toegang tot 700 andere films via een belang van 49 procent in Miramax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *