Volgens bronnen is dit de verwachting dat de NFL TV-rechten de rest van het decennium opraken

Quarterback San Francisco 49ers Jimmy Garoppolo

De NFL-eigenaar en de NFL Players Association zullen waarschijnlijk een collectieve arbeidsovereenkomst naderen nadat de eigenaar akkoord gaat met de voorwaarden van donderdag. Mediabedrijven en de NFL hebben gewacht op goedkeuring van de MKBA voordat ze onderhandelden over nieuwe uitzendrechten voor NFL-games, die tot 2022 vergrendeld zijn.

De resultaten zullen een grote impact hebben op traditionele media omdat miljoenen Amerikanen elk jaar hun kabel op betaal-tv afsnijden. Het hebben van een live voetbalwedstrijd is erg belangrijk voor netwerken zoals ESPN om dure affiliate-tarieven in rekening te brengen om tv-distributeurs te betalen, en voor Fox en CBS om te blijven drijven tegen rijkere concurrenten zoals Disney en Comcast.

De NFL is zich hiervan bewust en zal naar verwachting het niveau van updates op alle belangrijke uitzendpakketten verhogen – donderdagavond, zondagmiddag, zondagavond en maandagavond, volgens mensen die bekend zijn met de vraag om niet te spreken in het openbaar vanwege privéonderhandelingen.

Tarieven op zondagmiddagwedstrijden kunnen verdubbelen, van $ 1 miljard per jaar naar $ 2 miljard per jaar. ESPN betaalt elk jaar $ 2 miljard voor Monday Night Football en moet mogelijk $ 3 miljard betalen om het pakket te redden, aldus twee mensen. Vernieuwing is waarschijnlijk een overeenkomst van zeven of acht jaar, zeggen mensen.

Terwijl Amazon, Apple, Netflix en Google misschien barbaren zijn aan de poorten die zich willen bemoeien met traditionele media, is de NFL misschien niet klaar om exclusieve rechten aan streamers te verkopen, volgens mensen die het probleem kennen. In tegenstelling, zullen huidige spelers – Disney (die eigenaar is van ESPN en ABC), Comcast (die eigenaar is van NBC), ViacomCBS (die eigenaar is van CBS) en Fox – de competitie waarschijnlijk alleen meer betalen voor wat ze al hebben. De NFL is vertrouwd met bestaande relaties en wil geen producten schudden die in de afgelopen twee jaar zijn gestegen, zelfs wanneer bijna alle andere tv-programma’s zijn gevallen.

Directe sporten zijn “het belangrijkste Jenga-blok dat het hele geërfde media-ecosysteem tegenhoudt”, aldus LightShed media-analist Rich Greenfield. Met andere woorden, traditionele spelers moeten updates winnen.

Technologiebedrijven zoals Amazon kunnen digitale uitzendpakketten kopen zoals ze de afgelopen jaren hebben gedaan – games streamen naar een wereldwijd publiek wanneer ze gelijktijdig worden uitgezonden op netwerk-tv in de VS – evenals kleinere nieuwe pakketten gemaakt door de NFL.

Als de competitie met de status quo blijft – ViacomCBS en Fox hebben zondagmiddag, Comcast heeft zondagavond en Disney neemt maandagavond – traditionele media zullen de overwinning verklaren. Het beschermen van de NFL (en voorkomen dat anderen digitale rechten hebben) zal grote waarde aan het netwerk toevoegen voor hertransmissie en onderhandeling over aangesloten vergoedingen in de toekomst, terwijl ook nieuwere streamingproducten worden ondersteund die directe sportrechten kunnen omvatten. (ViacomCBS heeft NFL-games rechtstreeks in het CBS All Access-streamingproduct opgenomen.)

Maar dezelfde mediabedrijven moeten ook manieren vinden om te betalen voor een toename van NFL met het aantal betaaltelevisie-abonnees dat blijft krimpen, wat betekent dat er minder oogappels zijn voor reclame en minder klanten dan traditionele betaaltelevisie-inkomsten.

Als een bedrijf als ViacomCBS $ 2 miljard per jaar betaalt voor de NFL, zal het waarschijnlijk geld verliezen aan investeringen in de beginjaren van de deal en moeten vertrouwen op een groeiend streamingbedrijf en andere toekomstige manieren om geld te verdienen (sportweddenschappen, enz.) Om het verschil te maken. De NFL wil de inkomsten maximaliseren, maar wil zijn mediapartners niet failliet laten gaan, waardoor bedrijven met kleinere balansen (zoals Fox en ViacomCBS) kwetsbaarder worden voor het verliezen van hun rechtenaanbod.

Hierna volgen details over wat waarschijnlijk gaat gebeuren, volgens mensen die bekend zijn met de betrokken bedrijven en de NFL.
Disney

Disney opereert vandaag vanuit een sterke positie, maar heeft het grootste nadeel omdat kijkers zich tot digitaal wenden.

De grote balans, met een bedrijfswaarde van meer dan $ 300 miljard, zou het bedrijf in staat moeten stellen om niet alleen Monday Night Football weer op te halen, maar ook mogelijk te bieden op een tweede pakket, of het nu concurreert met CBS voor wedstrijden in de zondagmiddag of zondag ticketrechten koopt voor wedstrijden in de zondagmiddag buiten. markt voor ESPN +. Disney is geïnteresseerd in het mogelijk delen of uitzenden van Monday Night Football tussen ESPN en ABC, volgens mensen die bekend zijn met het probleem. Ze willen ook dat ABC terugkeert naar de play-off- en Super Bowl-rondes, zeiden twee mensen.

Disney CEO Bob Iger heeft publiekelijk gezegd dat hij geïnteresseerd zou zijn in Sunday Tickets, hoewel het nog steeds onduidelijk is of de NFL op zondag tegelijkertijd met andere pakketten zal onderhandelen of tot het einde van dit jaar zal wachten.

Als Disney geen Sunday Tickets van AT&T krijgt, zal het het pakket gebruiken om ESPN + -abonnementen aan te moedigen, volgens twee mensen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf – kijkers moeten ESPN + registreren om toegang te krijgen tot de game voordat ze een jaarlijkse pakketprijs betalen, momenteel ongeveer $ 300. AT&T heeft het Sunday Ticket gezien, dat ongeveer $ 1,5 miljard per jaar kost, omdat het te duur is voor het aantal klanten dat DirecTV binnenkomt en het volgens de mensen die het probleem kennen waarschijnlijk niet geïnteresseerd is in het winnen van de biedoorlog.

Hoewel Disney theoretisch echter meteen veel voetbal kan kopen, verliest ESPN elk jaar miljoenen klanten omdat meer mensen traditionele kabels doorsnijden. Door een Sunday Ticket op ESPN + te plaatsen, kunnen traditionele kabelbundels sneller worden uitgehold, omdat ESPN + hierdoor een beter vervangingsproduct wordt. Disney heeft het spul om een ​​grote vonk te maken, maar is ook misschien wel het meest open door miljarden rechten te betalen die afhankelijk zijn van ESPN.
ViacomCBS en Fox

Dit is het gemakkelijkst – ViacomCBS en Fox, die elk een marktkapitalisatie hebben van ongeveer $ 20 miljard (ViacomCBS ongeveer $ 18 miljard, Fox ongeveer $ 22 miljard), die beide het zondagmiddag-pakket willen verlengen dat ze momenteel hebben. Fox houdt sinds 1994 NFC-wedstrijden op zondag en CBS heeft AFC-rechten sinds 1998. Het is echter waarschijnlijk dat de NFL de scheiding van AFC / NFC met het netwerk voor zondagwedstrijden voor deze update zal elimineren, waardoor één netwerk de game kan uitzenden zonder beperkingen door deling.

Voetbal is erg belangrijk voor de verhalen van beide bedrijven. Fox werd dramatisch kleiner na het verkopen van de meeste activa aan Disney in een deal met een waarde van $ 71 miljard vorig jaar. De nieuwe Fox is gericht op nieuws en sport en wordt verlamd zonder NFL-rechten. ViacomCBS heeft alle waardevolle inhoud nodig die het kan krijgen, omdat het er competitief uitziet met diepe zakken.

Fox heeft ook recht op voetbal donderdagavond en zal waarschijnlijk een bod indienen om het pakket te handhaven, zei een persoon.

Van de twee bedrijven wordt ViacomCBS gezien als kwetsbaarder voor het verliezen van het zondagse NFL-pakket. Greenfield van LightShed schat dat het bedrijf in feite zijn pakket zal verliezen vanwege ABC of NBC – twee kandidaten die waarschijnlijk worden geaccepteerd, volgens mensen die het probleem kennen. Mensen in de buurt van ViacomCBS staan ​​er echter op dat CBS alles zal doen om het spel te onderhouden.
Comcast

NBCUniversal richt zich op het handhaven van Sunday Night Football, dat de afgelopen negen jaar het meest bekeken prime-time tv-programma is geworden.

Net als Disney kan Comcast ook CBS of Fox uitdagen voor wedstrijden op zondagmiddag.
Amazone

Amazon zal waarschijnlijk zijn Thursday Night Football-pakket van de afgelopen twee jaar bijwerken. Amazon is blij met het pakket als een manier om wereldwijde klanten naar Amazon Prime te lokken, de jaarlijkse abonnementsservice van $ 119 die een scala aan faciliteiten biedt, waaronder video-inhoud en gratis eendaagse levering van pakketten naar vele locaties.

Volgens twee mensen die het probleem kennen, zal Amazon het Sunday Ticket ook beschouwen als een hulpmiddel om mensen te laten abonneren op Prime, net zoals Disney het pakket wil gebruiken als toegangspunt voor ESPN +. Amazon zal geïnteresseerd zijn in exclusieve kleinere spelpakketten, zoals games in Londen en Mexico City, als de NFL ze wil bieden, zei een persoon.
Wild card

Misschien kan de NFL Sunday Ticket-rechten scheiden, tussen streamingdiensten en traditionele tv-distributeurs (of distributeurs) of tussen meerdere streamers. Dat zou de kosten van Sunday Tickets kunnen verlagen, wat AT&T zowel publiek als privaat heeft aangegeven dat het te duur is om met $ 1,5 miljard per jaar winstgevend te vernieuwen. DAZN, een abonnement op sportstreamingservice van voormalig ESPN-president John Skipper, zal geïnteresseerd zijn in Sunday Tickets als de competitie afzonderlijk niet-exclusieve streamingrechten verkoopt, zei een persoon. Apple TV + en YouTube TV kunnen ook Sunday Tickets zien.

Het is ook mogelijk dat de NFL niet-exclusieve streamingrechten voor zondagpakketten aanbrengt, hoewel dit minder waarschijnlijk lijkt gezien de grote toename van traditionele mediaspelers die willen uitgeven aan uitzendrechten.

Over het algemeen zou de NFL zijn jaarlijkse inkomsten uit NFL-mediarechten kunnen verdubbelen van ongeveer $ 7,5 miljard tot $ 15 miljard, zeiden mensen die zich bewust waren van het probleem. Het meeste hiervan zal waarschijnlijk gebeuren met technologische reuzen die meestal aan de zijlijn zitten. Dat betekent dat traditionele media de rest van dit decennium machtsposities kunnen innemen. Maar dat betekent ook dat de NFL weet dat het alle invloed heeft in deze discussie, en waarschijnlijk elke druppel geld zal persen die kan worden verkregen van wanhopige mediabedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om het meest populaire ding op televisie te verliezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *