Voorouders ontslagen 6% van het personeelsbestand als gevolg van een vertraging in de DNA-testmarkt voor consumenten

Margo Georgiadis

Ancestry, de grootste verkoper van DNA-testen thuis voor gezondheidsrapporten en genealogieën, ontsloeg ongeveer 100 mensen, ongeveer 6% van het totale personeelsbestand. De bezuinigingen raken werknemers over de hele linie, in plaats van zich te concentreren op specifieke afdelingen, en omvatten werknemers op alle niveaus. De ontslagen beïnvloedden zijn kantoren in Utah en Californië.

Ancestry bevestigde de ontslagen en verspreidde kopieën van blogposts geschreven door CEO en president Margo Georgiadis die woensdag worden gepubliceerd.

Het artikel citeerde “de vraag in alle DNA-categorieën vertragen” nu “de eerste gebruikers zijn de categorie binnengekomen”.

In de post benadrukte het bedrijf dat ze zich op de lange termijn inzetten voor de gezondheidsdienst van hun bedrijf, genaamd Ancestry Health. Een woordvoerder van het bedrijf merkte op dat ontslagen geen invloed hadden op de groep. Later dit jaar is hij van plan om de volgende generatie sequencingproducten aan zijn klanten te lanceren om hen meer gedetailleerde informatie te verstrekken over hun potentiële gezondheidsrisico’s, eerder aangekondigd.

“Toekomstige groei vereist een voortdurende focus op het opbouwen van consumentenvertrouwen en innovatieve nieuwe aanbiedingen die meer waarde aan mensen bieden”, schreef Georgiadis.

Een woordvoerder zei dat de beslissing “niet lichtvaardig werd genomen en erg moeilijk was.”

“Het was een zware dag.”

Het nieuws kwam een ​​paar weken nadat 23andMe, het tweede grootste bedrijf in de ruimte, 14% van zijn personeel ontsloeg – ongeveer 100 mensen – omdat de testomzet lager was dan verwacht. CEO 23danMe, Anne Wojcicki zei destijds dat het bedrijf niet precies wist waarom minder mensen hun tests kochten, maar citeerde een aantal mogelijke verklaringen, waaronder privacy.

Niet alleen consumenten DNA-testbedrijven voelen de effecten. Francis deSouza, CEO van Illumina, maker van DNA-sequentiemachines, merkte afgelopen zomer in zijn winstoproep op dat het hele segment daalde. DeSouza zei dat zijn bedrijf een “voorzichtige kijk” had op de markt voor voorouderlijke gezondheidstests.

Een van de grootste potentiële factoren is privacy. Consumenten maken zich steeds meer zorgen dat hun DNA in verkeerde handen terechtkomt of op onverwachte manieren wordt gebruikt na de arrestatie van een verdachte in 2018 in het geval van een Golden State Murder die tientallen jaren oud was. Een familielid op afstand heeft zijn genetische informatie gedeeld via een gratis online database waar iedereen die zijn DNA laat testen door bedrijven als Ancestry deze kan uploaden. Strafrechtelijke onderzoeken vinden ter plaatse een nauwe overeenkomst met DNA, waaruit blijkt hoe DNA-gegevens, in tegenstelling tot andere soorten gegevens, uniek zijn omdat ze gerelateerd zijn aan en mogelijk informatie over familieleden blootleggen.

Ancestry is een veteraan van de relatief nieuwe testruimte voor consumenten-DNA en verhandeld op de Nasdaq van 2009 tot 2012, toen het persoonlijk werd overgenomen door een aankoop van $ 1,6 miljard door de Europese private equity-onderneming Permira.

Hier is een kopie van het blogbericht van Georgiadis:

Al meer dan drie decennia helpt Ancestry miljoenen mensen meer over zichzelf te leren door ze te verbinden met hun verleden, zodat ze betekenisvolle inzichten kunnen krijgen om hun toekomst te beïnvloeden. Onze niet aflatende focus op het bedienen van klanten heeft ons in staat gesteld om innovatie en marktleiderschap in familiegeschiedenis en consumentengenomica te behouden. Tientallen miljoenen mensen hebben Ancestry gekozen als een plek om hun verhalen te ontdekken, te bewaren en te delen.

DNA blijft voor miljoenen mensen een belangrijke manier om aan hun familiegeschiedenis te beginnen. Wereldwijd zijn ongeveer 30 miljoen mensen aan een DNA-reis begonnen, waaronder meer dan 16 miljoen mensen met Ancestry, die probeerden meer over zichzelf te weten te komen en betekenisvolle nieuwe verbindingen te leggen. En we beginnen net het volledige potentieel te zien van hoe genetische effecten zijn op de gezondheid. We staan ​​pas aan het begin van alles wat mogelijk is.

Tegelijkertijd zagen we in de afgelopen 18 maanden een vertraging van de consumentenvraag in alle DNA-categorieën. De DNA-markt is nu op een veranderend punt omdat de meeste van de eerste gebruikers die categorie zijn binnengekomen. Toekomstige groei zal voortdurende focus vereisen om het consumentenvertrouwen en innovatieve nieuwe aanbiedingen op te bouwen die meer waarde voor de gemeenschap bieden. Ancestry is goed gepositioneerd om de innovatie te leiden en aanvullende ontdekkingen in familiegeschiedenis en gezondheid te inspireren.

Vandaag brengen we gerichte wijzigingen aan om ons bedrijf beter te positioneren met deze marktrealiteit. Dit is een moeilijke beslissing en heeft gevolgen voor 6 procent van ons personeelsbestand. Elke verandering die onze medewerkers beïnvloedt, wordt met uiterste zorg uitgevoerd. We hebben dit gedaan om onze focus en investeringen in onze kernactiviteiten voor familiegeschiedenis en langetermijnkansen met AncestryHealth ™ te verscherpen.

In de toekomst blijft de interesse in familiegeschiedenis sterk en we blijven groeien en investeren in baanbrekende oplossingen om mensen te helpen hun erfgoed te begrijpen en mensen op weg te helpen naar verbetering van gezondheid en welzijn. We zijn evenzeer toegewijd aan het opbouwen van het consumentenvertrouwen van merken, en helpen de industrie te leiden met de beste gegevensbeheerprincipes en een verbintenis tot vertrouwen en transparantie, inclusief ons jaarlijkse transparantieverslag.

Ons team bij Ancestry heeft al tientallen jaren onze leidende positie behouden door productverbeteringen die het spel veranderen en interessante verhalen vertellen en we blijven ons richten op het blijven innoveren om meer waarde te geven aan de mensen die we dienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *