Waarom de T-Mobile-overeenkomst met Sprint een opwarming kan zijn voor tientallen jaren van wilde fusies

CEO T-Mobile John Legere

Wanneer geschiedenisboeken worden geschreven, is de fusie van T-Mobile met Sprint mogelijk het laatste hoofdstuk van het 4G-LTE-tijdperk. Wat er daarna gebeurde kan het Amerikaanse telecommunicatielandschap echt veranderen

Era 5G zal in eerste instantie gepaard gaan met enorme investeringen door draadloze bedrijven. Verizon en AT&T moesten tientallen miljarden dollars uitgeven om glasvezel in de VS te zetten om de snelheid van 1 gigabit te leveren die de twee bedrijven hadden beloofd. De 5G-pakketten van T-Mobile en Sprint zullen niet zo duur zijn, maar gezamenlijke bedrijven zullen afhankelijk zijn van kabelaanbieders om hun lage- en midbandspectrum met small cell-technologie te verbinden om hoge snelheden te produceren.

De behoefte aan een grote balans om 5G-infrastructuur te kopen in combinatie met een afhankelijkheid van kabel voor small cell-technologie kan Amerikaanse draadloze bedrijven aanmoedigen om activa te combineren of kabelactiva te verkrijgen, een fenomeen dat zich al in Europa heeft voorgedaan. Als dat gebeurt, kunnen de resultaten de Amerikaanse toezichthouder testen. en kan een aantal van de grootste fusies die ooit zijn geprobeerd veroorzaken.

“De dingen veranderen zo snel in deze industrie dat het moeilijk is de marktgrenzen te kennen”, zegt Scott Wagner, een partner bij Bilzin Sumberg die gespecialiseerd is in antitrustregulering. “Dit is een van de redenen waarom de goedkeuring van T-Mobile / Sprint is goedgekeurd. Het is heel moeilijk om te voorspellen waar de markt naartoe gaat [en] of kabel- en mobiele diensten ooit hetzelfde zullen zijn. Zullen we op een plaats belanden waar mensen 5G-diensten gebruiken voor breedband thuis? Dat is de vraag. “
Fase drie: Draadloos + bedraad

De afgelopen zes jaar hebben geleid tot een golf van telecommunicatie- en media-fusies en overnames. Eerst was er de consolidatie van kabel- en satelliet-tv, met het Charter dat Time Warner Cable kocht (nadat de inspanningen van Comcast werden afgewezen door toezichthouders), Altice Cablevision en Suddenlink overnam en AT&T DirecTV kocht.

De volgende fase was een media-lancering, geleid door AT&T om Time Warner te verwerven, Disney kocht het grootste deel van de 21st Century Fox, Comcast kocht Sky en CBS sloot zich aan bij Viacom.

Fase drie kan logischerwijs een band zijn tussen kabel en draadloos – wat mogelijk wordt voorspeld door de belangstelling van Verizon en SoftBank voor het verkrijgen van een Charter in 2017. Misschien zullen de 5G-infrastructuurkosten Verizon, AT&T, T-Mobile en Dish wireless providers verenigen met regionale kabelmaatschappijen, zei Walt. Piecyk, een telecommunicatie-analist bij LightShed Partners.

“De kabelindustrie heeft glasvezelactiva die dicht bij de eindgebruiker liggen en kan daarom een ​​belangrijke ruggengraat zijn voor het bouwen van een dicht 5G-netwerk,” zei Piecyk.

Charter, het op een na grootste Amerikaanse kabelbedrijf met een waarde van ongeveer $ 200 miljard, kan een katalysator zijn voor consolidatie. Het kabelbedrijf is deels in handen van miljardair Liberty Broadband-maker John Malone (onderdeel van GCI Liberty) en wordt gerund door CEO Tom Rutledge.

Toen Charter speelde met het idee om in 2017 te verkopen, trok het niet alleen belangstelling van Verizon en SoftBank, die een meerderheidsbelang in Sprint heeft, maar ook van collega-kabelbedrijf Altice USA. Altice Europe, gevestigd in Nederland en ook gecontroleerd door miljardair Patrick Drahi, heeft bedrade en draadloze activa. Hoewel de waarde van het bedrijf Altice USA slechts $ 42 miljard is, zou de combinatie van Charter en Altice USA de eerste stap kunnen zijn in de uiteindelijke poging om draadloos en kabel in de VS te combineren.

Andere Europese telecommunicatiebedrijven, waaronder Malone’s Liberty Global en Vodafone, hebben ook draadloze en kabelactiva en kunnen een voorbeeld zijn van waar de VS naartoe gaan.
Verlies van regionaal monopolie

De vangst van het consolidatieverhaal is de effectiviteit van 5G, en de jury is nog steeds uit. Terwijl leidinggevenden bij AT&T, Verizon en T-Mobile allemaal openlijk zeiden dat ze geloofden dat 5G ooit een vervangend product zou zijn voor breedband thuis, waren kabelmanagers sceptischer, dat het signaal niet door muren kon dringen en de totale kosten van het bouwen van 5G in een voldoende ruimte om een ​​deuk te maken wat belangrijk is in het regionale monopolie op kabel.

Kabelbedrijven willen misschien hun territorium verdedigen voordat ze akkoord gaan met een deal die misschien niet nodig is als 5G niet echt een bedreiging vormt voor de breedbandactiviteiten.

Als een kabelbedrijf echter aan een draadloos bedrijf verkoopt, kan iemand anders dit voorbeeld volgen. Sommige transacties die logisch zijn, kunnen een maat voor uw hart zijn. Comcast heeft een bedrijfswaarde van meer dan $ 300 miljard. De bedrijfswaarde van Verizon is bijna $ 400 miljard en de waarde van het bedrijf van AT&T is bijna $ 500 miljard.

De deal tussen de reuzen zou kunnen leiden tot een situatie waarin Comcast of AT&T kunnen worden gedwongen hun mediabedrijven op te geven – respectievelijk NBCUniversal en WarnerMedia – om voorbij regelgevers te geraken, zei Wagner.

“Ze zullen dat niet doen, tenzij ze daartoe worden gedwongen, want het doel is nu alles voor iedereen te zijn”, zei Wagner. “Maar als 5G ooit een geschikt vervangingsproduct wordt voor breedband thuis, lopen kabelbedrijven het risico hun hele bedrijf te verliezen – niet alleen internet, maar ook streaming video.”

Hoewel de theoretische omvang van de Comcast-Verizon-fusie of de T-Mobile-Charter-overeenkomst misschien een nonstarter lijkt, is het belangrijkste probleem het voordeel voor de consument, zei Michael Sipe, oprichter en president van CrossPointe Capital, een middelgrote investeringsmaatschappij. ,

Als de 5G-technologie niet voldoet aan de verwachtingen van de consument en bewezen is dat draadloze kabeltransacties mensen helpen snellere en betrouwbaardere breedbandverbindingen te krijgen, zouden regelgevers niet moeten overgaan om de deal te blokkeren, ook al is de deal de grootste in totale waarde ooit geprobeerd.

“De kernvraag zou niet de grootte van de overeenkomst moeten zijn, het zou moeten zijn” wordt mijn leven beter? ” Zei Sipe. “Mobiele telefoondienst is een noodzaak om in de wereld te functioneren. Als de fusie het nut verhoogt, is dat belangrijker. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *