Waarom dooft McDonald’s de geurende rundvleeskaars

McDonald “Quarter Pounder Fan Club”

McDonald’s introduceerde eerder deze week een nieuw merchandise-menu met het thema Quarter Pounder, inclusief een medaillon gevuld met hamburgers en een pakket kaarsen met geuren, waaronder “100% Fresh Beef”, “Uien”, “Ketchup” en “Pickles”.

Dit soort fysieke productstrategie kan een manier zijn om superfan-consumenten advertenties te laten weergeven voor merken die ze leuk vinden.

De nieuwe items waren het onderwerp van Twitter’s bewondering en walging deze week, maar McDonald’s merchandise store, “Golden Arches Unlimited” bestaat al enkele maanden. De restaurantketen introduceerde de winkel begin december met vaste lounges, hoodies, mooi ontworpen parasols (en zeker geen menuprijzen), en meer.

De nieuwe “Quarter Pounder Fanclub” -collectie heeft een zeer beperkte hoeveelheid verse goederen, die op vrijdag de “Quarter Pounder Wanten” voor $ 25 bevat, de “I Prefer Eat Quarter Pounder” -sticker voor $ 8, een pin ” Quarter Pounder Fan Club “voor $ 10, fanclub shirts voor $ 25 en kalenders voor $ 25. De hanger was uitverkocht en het kaarsenpakket werd vermeld als” binnenkort “.

McDonald’s zei dat het aantal van elk item “zeer beperkt” was. Kaarsen zullen ergens in de volgende week beschikbaar zijn, vertelde McDonald aan CNBC. Dit zal meer informatie posten op de Instagram-pagina en op de website wanneer deze wordt gelanceerd.
Maar waarom?

McDonald’s begon producten te verkopen nadat het een paar jaar geleden op merkconventies was verkocht uit merkartikelen, en nadat restaurantketens een scherpe nieuwe visuele identiteit hadden gelanceerd met het agentschap van Turner Duckworth, meldde Ad Age eerder.

Toen McDonald’s voor het eerst een winkel opende, vertelde McDonald’s senior global marketing VP Colin Mitchell aan Ad Age dat consumenten in de “Instagram-generatie” hun fandom wilden tonen, en dat de merchandise mensen de mogelijkheid gaf om merkambassadeurs te worden.

McDonald zei dat het had samengewerkt met partners zoals Wieden + Kennedy, Bamko, The Marketing Store, Golin en OMD voor de lancering van de “Quarter Pounder Fanclub”.

Joshua White, Strategic Partnership SVP bij Bamko, dat promotionele producten en merkartikelen maakt, zei dat de “touch” -ervaring die consumenten met merken verbindt, zeer krachtig kan zijn.

“De sleutel is echter om het goed te doen. Het is niet genoeg om een ​​logo op een product te slaan en het een dag te noemen, “vertelde hij aan CNBC. “Je moet begrijpen wat merkwaarden zijn en manieren vinden om ongrijpbare concepten, zoals merken, te nemen en deze om te zetten in fysieke objecten die de essentie van het merk vastleggen. … Er is alchemie om de essentie van een merk tot uitdrukking te brengen in fysieke objecten die de harten en geesten van de doelgroep van het merk veroveren. Als het goed is gedaan, krijgt u een krachtige advertentietool die klanten verandert in merkevangelisten. “

Hij zei dat het soort impact dat “leven en ademende billboards” hebben wanneer bedrijven goederen kopen, sterker kan zijn dan wat bedrijven krijgen door digitale advertenties te kopen.

“De kwaliteit van de indrukken die [een] voorstander van een merk kan maken, is veel effectiever dan een andere digitale advertentie die verloren gaat in signaalruis,” zei hij.

White zei ook dat zijn bedrijf probeerde de emotionele band tussen het merk en de meest loyale klanten te begrijpen.

“De CMO waarmee we samenwerken, is geweldig om na te denken over hoe zij willen dat consumenten hun merk voelen,” zei hij. “De essentie van wat we doen is een emotionele band creëren tussen het merk en hun publiek. Daar beginnen we altijd – op welke emotionele resultaten we streven en hoe we relaties tussen merken en consumenten creëren. “

De echte test is of mensen kaarsen willen kopen terwijl ze over hen tweeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *