Wat moet er worden veranderd voordat de telefoon naar iets wordt gevouwen dat iedereen wil

Samsung Electronics Co. Galaxy Z Flip

Ik heb eerder deze week de nieuwste Samsung mobiele telefoon met een vouwscherm, Galaxy Z Flip, beoordeeld. Netjes, maar nog steeds een kleine feesttruc die $ 1.380 kost. De meeste mensen zijn beter af als ze honderden dollars besparen en een gewone Galaxy S10, iPhone 11 of ander apparaat met een traditionele vormfactor kopen.

Ik denk nog steeds dat we uiteindelijk allemaal een apparaat met een opvouwbaar scherm kunnen brengen, vooral omdat ze beloofden de voordelen van een telefoon met groter scherm en tablet in één gadget te combineren. Maar sommige dingen moeten worden veranderd voordat we daar aankomen. Dit is wat hen zal helpen mainstream te maken.
duurzaamheid

Het grootste probleem is nu uithoudingsvermogen.

De Samsung Galaxy Z Flip is de meest duurzame opvouwbare telefoon, omdat het een aantal glazen elementen heeft die stijfheid toevoegen, maar nog steeds een zeer breekbare plastic hoes op het scherm heeft. Als het wordt gebroken door zoiets eenvoudigs als een por met een spijker, breekt het hele scherm, wat mogelijk vorig jaar is gebeurd met onze Galaxy Fold (afbeelding hierboven).

De meeste normale mobiele telefoons hebben verschillende versies van Gorilla Glass Corning die niet breken als je te luid bent. Ik weet niet hoe we daar zullen komen, maar zodra het scherm veel beter beschermd is, zal het gemakkelijker zijn om een ​​opvouwbare mobiele telefoon aan te bevelen.
prijs

Opvouwbare mobiele telefoons zijn nog steeds te duur. De eerste vouwtelefoon van Samsung, Galaxy Fold, is nog steeds beschikbaar voor $ 1.980. De Galaxy Z Flip kost $ 1.380 en de Motorola RAZR op Verizon kost $ 1500.

Veel geld wordt uitgegeven aan mobiele telefoons die, afgezien van opvouwbare schermen, identiek zijn aan of minder krachtig zijn dan mobiele telefoons voor dezelfde prijs als normale glazen schermen.

Maar vouwschermen vereisen een nieuw productieproces dat niet zo georganiseerd is als het maken van glas. Ik denk dat wanneer bedrijven zoals Samsung op zoek zijn naar manieren om het goedkoper te maken, de prijzen van deze gadgets zullen dalen en ze aantrekkelijker zullen zijn voor de dagelijkse consument.
plan

Het ontwerp van de mobiele telefoon die tegenwoordig kan worden gevouwen biedt de gebruiker niet echt veel voordelen. De Galaxy Z Flip kan worden opgevouwen tot een dik vierkant dat misschien beter is voor mensen met kleine zakken, maar ik zie geen andere echte voordelen van het ontwerp. Galaxy Fold heeft een mooi groot 7-inch scherm vergelijkbaar met een tablet, maar het buitenste scherm is erg klein, dus het is niet zo goed om te gebruiken wanneer de telefoon is gesloten.

Maar als we op het punt komen dat we hele dunne plooien hebben die openstaan ​​voor een normale telefoon, of iets dat er nu uitziet en aanvoelt als een mobiele telefoon, maar open staat voor grote tablets, dan zijn ze misschien interessanter. De batterijen zijn bijvoorbeeld erg groot en ze moeten dunner zijn, zodat fabrikanten vouwtelefoons met slankere profielen kunnen maken.
een appel

Tot slot denk ik dat Apple erbij betrokken moet worden om telefoons te helpen met het ultieme opvouwbare display.

Veel bedrijven deden dingen voordat Apple dat deed, maar vaak werd de verandering pas populair toen Apple het beter deed.

Er waren bijvoorbeeld smartphones van BlackBerry, Palm, Motorola en anderen vóór de iPhone in 2007, maar Apple perfectioneerde het ontwerp en lanceerde een nieuw tijdperk van mobiele telefoons. Tabletten bestonden al vóór de iPad, maar niemand kocht ze totdat Apple ons liet zien dat ze zinvol konden zijn als draagbare computers.

Apple heeft volgers zoals sekte van gebruikers die al iPhones hebben en die misschien geen vouwschermen kopen totdat iemand dezelfde software gebruikt die ze eerder hebben gebruikt.

Ik weet niet wat Apple zal doen, maar we weten ook niet wat Apple zal doen voordat de iPhone of iPad de hele industrie zal veranderen. Misschien een manier vinden om rimpels kwijt te raken. Misschien creëert het een product met een beter ontwerp dan anderen. Hoe dan ook, Samsung kan profiteren als Apple de markt betreedt, omdat het een van de schermleveranciers van Apple is.

tijd

Dit zal allemaal tijd kosten. Vouwschermen staan nog in de kinderschoenen. Samsung heeft buitengewoon goed bewezen dat mensen gadgets kunnen kopen die ooit alleen maar science fiction waren. Het apparaat wordt alleen maar beter omdat er elk jaar nieuwe iteraties verschijnen. Na verloop van tijd zullen de prijzen dalen, wordt het scherm sterker en wordt het apparaat dunner. Maar totdat deze verandering plaatsvindt, zijn de enige mensen die producten met vouwschermen kopen dezelfde mensen die van high-end sportwagens houden: mensen die zeldzame en dure producten willen kopen die de meeste andere mensen niet hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *